Nyheder

Se alle nyhederne fra Naturbydelen
Marcus og Jasmin med hund
Ungt nygift par i Fjordudsigten glæder sig over naturen og naboskabet

Jasmin Cohen og Marcus Stenskjær flyttede i foråret ind i en almen lejebolig i Fjordudsigten i Naturbydelen. Her sætter de stor pris på naturen, naboskabet og deres nye familiemedlem, dværgschnauzeren Luna.

Karen og Jonas på altanen
Ungt akademikerpar fra Aarhus fandt både job og nabofællesskab ved vestkysten

Efter de første knap to år i ejerboligen i Naturbydelen er Karen og Jonas overvældede af naturen og af naboskabet, hvor de oplever, at storbyens anonymitet er pist væk. I dagtimerne glæder de sig over at kunne bruge deres kompetencer hos lokale virksomheder.

200528 SPP 6818
Dyrene slippes løs i Naturbydelen

Hele familien er velkommen, når køer og får traditionen tro sættes på græs i Naturbydelen lørdag den 27. april. Her kan man blive klogere på både dyrene og naturen, og er man interesseret i lejeboliger, er der samme dag åbent hus i Havtorn og mulighed for at se en prøvebolig i Fjordudsigten.

Cathrin Astorp i sofaen
Fra eget hus i Spjald til lejebolig med søde naboer og frisk vestenvind

Cathrin Astorp skulle lige overvinde sig selv for at flytte fra eget hus og have til en moderne og lidt mere forblæst lejebolig i Fjordudsigten. Men datteren fik hende overtalt, og efter at have mødt naboerne og opdaget det rige dyreliv, er tilvænningen godt i gang.

Rådyr i skoven
Skoven i Naturbydelen er gjort tilgængelig for gåture

Naturbydelens skov har længe været lidt udfordrende at bevæge sig ind i, men nu har Ringkøbing-Skjern Kommune gjort det meget nemmere at nyde det tætbevoksede område. Ved at slå en del af vildnisset ned er der ryddet langs skovens vandløb og søer, og derudover er der skabt en helt ny sti rundt i skoven.

Bjørn Hernes
For Bjørn er naturen en scene

Bjørn Hernes flyttede sammen med sin kone fra Sjælland til Naturbydelen i 2021. Som billedkunstner og fotograf har han et helt særligt blik for naturen og barsler for tiden med et billedværk om Ringkøbing Fjord. Og så vil han gerne slå et slag for det nære fællesskab.

1. pladsen Web
Naturbydelens fotovindere er fundet

Uldne tidsler og får, tårnfalken med sit måltid og en smuk rødlig sensommerhimmel over boligerne i naturen er de vindende motiver i Naturbydelens fotokonkurrence.

Fjordudsigten December 2023
Nu flytter beboerne ind i Fjordudsigtens anden etape

De sidste 33 almene boliger står klar i Naturbydelen i Ringkøbing, og netop nu indtager beboerne deres nye hjem. Ringkøbing-Skjern Boligforenings såkaldte passivhuse udmærker sig ved et meget lavt energiforbrug, og senest er Fjordudsigten fremhævet som eksempel i en international konkurrence på klimatopmødet COP 28.

Vinter i Naturbydelen
Naturbydelen byder på julestemning og et kig i nye boliger

Man kan flette sin egen julekrans, mens æbleskiverne lunes over bålet, når Naturbydelen inviterer til ”Jul i Naturbydelen” den 3. december. Samtidig bliver der god mulighed for at kigge indenfor i bofællesskabet Havtorn og i de næsten indflytningsklare lejeboliger i Fjordudsigten.

Michael og Peter
Naturprojekt gør gavn for både beboere og dyreliv

Normalt kommer der først for alvor ”miljø” omkring nybyggede boliger længe efter, at beboerne er flyttet ind. Det gælder dog ikke i Naturbydelen, hvor et særligt greb i byggemodningen giver tilflytterne grønne omgivelser fra dag ét, samtidig med at biodiversiteten tilgodeses. Det kan man læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Fjordudsigten Drone
Fjordudsigten tæller ned til indflytning i december

Fredag den 15. december bliver store indflytningsdag i Fjordudsigten, og Ringkøbing-Skjern Boligforening har netop lanceret en ny hjemmeside, hvor man kan læse mere om de topmoderne lejeboliger.

20230906 145748 Beskaaret
Spilleaftener og håndarbejdscafé i Havtorn

Beboerne i bofællesskabet Havtorn i Naturbydelen har taget hul på to ugentlige traditioner, hvor alle er velkomne til at komme og være med.

Taarnfalkeunger Beskaaret Lysnet
Rekordmange fugle registreret i Naturbydelen

Lokale medlemmer af Dansk Ornitologisk Forening har i 2022 registreret 103 fuglearter, som har opholdt sig i eller overfløjet Naturbydelen. Det er ny rekord efter syv års systematiske tællinger, men ifølge fugleentusiasternes formand er det vigtigere hvilke fugle, der slår sig mere fast ned på grund af forbedrede fødemuligheder.

Fjordudsigten 1
Fjordudsigten gør klar til udlejning af 33 nye boliger i Naturbydelen

For et år siden stak Ringkøbing-Skjern Boligforening spaden i jorden til de sidste 33 af i alt 80 almene boliger i Naturbydelen. Søndag den 20. august kan man for første gang komme inden for i en prøvelejlighed i det nye byggeri.

Skærehaven Jørn Deleuran Web
Smag på Naturbydelen

Smag på engens magi og oplev boligerne indefra, når der er åben bydel i Naturbydelen søndag den 20. august kl. 12-15.

Fugl 1
Oplev Naturbydelens rige fugleliv

Naturbydelens fugleliv er også i 2022 blevet rigere, og DOF Vestjylland har føjet ni nye fuglearter til listen. Hvilke det er, kan man høre, når to af de faste fugletællere tager morgenfriske interesserede med på fugletur lørdag den 17. juni.

Arkæologitur 2022
Arkæologitur til Naturbydelen og Naturkraft

Det foregår både til fods og på cykel til årets guidede tur i Naturbydelens oldtid, og denne gang går turen også til Naturkraft.

230330 SPP 2509
Fjordudsigt og fællesspisning

Ingrid og Thomas Jensen flyttede sidste år fra hus og have i Rødding til Naturbydelen, hvor de nyder både lejligheden i Havtorn, fællesspisning om fredagen og adskillige timer i naturen og den friske luft.

Lupiner
Fang naturen i Naturbydelen med kameraet

Naturbydelen Ringkøbing K har skudt en fotokonkurrence i gang, hvor alle hobbyfotografer og andre interesserede inviteres til at indfange livet og naturen i byudviklingsområdet.

Peter Kirketofte og Kristian Korsholm
Tæt samarbejde om at passe Naturbydelen

Det meste af Naturbydelen består af natur og grønne arealer, og der er tre parter involveret i at drive og udvikle det 84 hektar store område i tråd med visionerne for bydelen ved Ringkøbing Fjord. Samspillet mellem kommune, byudviklingsselskab og bydelsforening kan man læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Henny Granum ved Strandkanten
Ildsjæl årgang 1942 nyder Naturbydelen hver dag

I Naturbydelen bor Henny Granum, som netop har rundet de 80 år. Her nyder hun både naturen, fællesskabet og at være fri for at passe sin egen have. Med en far, der var tysk soldat, er hun såkaldt krigsbarn, og fra sin computer, med udsigt til Ringkøbing Fjord, bruger hun dagligt tid på at hjælpe mennesker, hvis skæbne er rundet af krig.

Naturbydelen Med Strandkanten Forrest Web
Åbent hus og guidet rundtur i Naturbydelen

Der er både naturoplevelser og fremvisning af boliger på programmet, når Naturbydelen inviterer til åbent hus søndag den 2. oktober. Her kan man blive vist rundt i området, plukke bær og sejle med trækfærge – og få et kig indenfor i ejerboligerne Strandkanten og bofællesskabet Havtorn.

Fjordudsigten Pressefoto 1 Soeren Palmelund Web
Ringkøbing-Skjern Boligforening tager første spadestik til 33 nye energivenlige boliger i Naturbydelen

Alle er velkomne, når byggeriet af de nye almene boliger skydes i gang den 26. august kl. 14.

Skov 2
Kom på tur i Naturbydelens oldtid og nutid

I dag bor man i moderne, nybyggede boliger i Naturbydelen, men stedet har faktisk været beboet i flere tusinde år. Tirsdag den 16. august kan man komme på rundvisning og høre om livet i området fra stenalderen til i dag.

Skov 6
Kom med på opdagelse i skoven

Hvorfor er skov en del af byudviklingen i Naturbydelen, og hvad betyder det for plante- og dyreliv? Det kan man blive klogere på, når Naturbydelen inviterer på skovtur søndag den 26. juni i Naturbydelen.

Tårnfalk Beskåret
Fuglelivet i Naturbydelen er blevet endnu rigere

97 fuglearter, heraf tolv helt nye, er spottet i Naturbydelen i 2021. Frivillige entusiaster fra DOF Vestjylland har endnu en gang aflagt rapport over fuglelivet i den nye bydel, hvor det har været et hovedgreb at anlægge natur, før husene bygges. Det viser sig blandt andet, at flere pressede fuglearter har fundet vej til området, efter at det tidligere landbrugsland er omlagt i den nye naturbydel.

Dronefoto Naturbydelen
Peter Kirketofte bliver ny projektdirektør for Naturbydelen

Pr. 1. juni skal Peter Kirketofte stå i spidsen for udviklingen af den nye bydel ved Ringkøbing Fjord.

Fårene lukkes ud
Græssende køer i Naturbydelen hjælper unge på vej i livet

Forårskåde køer og får blev onsdag sluppet løs på det grønne græs takket være et samarbejde, der på én gang gavner naturen, femten involverede familier og elever fra Erhvervsskolen Vestjylland.

Tre-boligbyggerier-maj-2021
Oplev boligerne i Naturbydelen

Søndag den 8. maj kl. 12.00-15.00 er der åbent hus i både lejeboligerne i Fjordudsigten, ejerboligerne i Strandkanten og 50+ bofællesskabet Havtorn. Man møder bare op.

Fjordudsigten 3
Boligforening sætter gang i 33 familieboliger i Naturbydelen

Der bliver flere større boliger med plads til børnefamilier, når Ringkøbing-Skjern Boligforening over de næste par år bygger resten af lavenergihusene i ”Fjordudsigten” i Ringkøbings nye bydel, Naturbydelen.

Bræmmer af højt græs efter slåning
Naturbydelen scorer højt på natur og biodiversitet

Naturbydelen har gået projektets bæredygtighed igennem med værktøjet DGNB for byområder og scorer mange point på natur og fremme af biodiversiteten – kvaliteter, som byudviklingsprojektet vil fokusere yderligere på i tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune. Det kan man læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

211103 SPP 3021 Linsesløring Web
Nu kan man lade bilen op i Naturbydelen

Naturbydelen i Ringkøbing har fået sin første ladestander til elbiler. Det glæder 27-årige Mads Tranekjer Frederiksen, som midt i november flytter ind i Fjordudsigten. For ham er det at bo i Naturbydelen et ”grønt valg”.

Dronefoto med de tre boligprojekter Pressefoto
Ledelsesskifte i Naturbydelen

Projektdirektør Tim E. Halvorsen har søgt nye udfordringer, og pr. 1. december konstitueres Anne Mette Rahbæk midlertidigt i stillingen, indtil varig løsning er fundet.

Naturbydelen Regnvandsbassin Mod Vellingvej
Naturbydelen oprenser regnvandsbassin med sjældne arter

Nu går arbejdet i gang med at oprense en stærkt tilgroet sø, der blev anlagt af Ringkøbing K som regnvandsbassin i 2016, og som siden da har udviklet et rigt plante- og dyreliv. Det sker for at opretholde områdets klimasikring og samtidig styrke biodiversiteten.

211007 SPP 6833
Fra Aarhus til Ringkøbing: Flyttede efter natur og jobs

Martin Mikkelsen og kæresten Susanne Ascanius har skiftet Aarhus ud med naturlige omgivelser, der giver plads til et aktivt liv og gode jobmuligheder i Vestjylland. I oktober 2021 har det unge par fået nøglerne til deres nye lejlighed. De er flyttet ind i Ringkøbing-Skjern Boligforenings lejeboliger i Naturbydelen.

Fjorudsigten-byggeri
Nu flytter beboerne ind i Danmarks måske mest energivenlige boliger

Ringkøbing-Skjern Boligforening har netop færdiggjort første etape af boligprojektet Fjordudsigten i Naturbydelen, og nu flytter beboerne ind. De såkaldte passivhuse er bygget så energivenligt, at de slet ikke skal tilsluttes fjernvarmenettet.

Fjordudsigten fra luften
Oplev Naturbydelen og besøg lejeboligerne

Søndag den 10. oktober inviterer Naturbydelen sammen med Ringkøbing-Skjern Boligforening og EDC til åbent hus i boligerne i Fjordudsigten og bofællesskabet Havtorn. Samme formiddag kan man komme gratis på en guidet cykel- og gåtur i området.

IMG 1769 Web
Naturbydelen tilpasser græsslåning til fugle- og dyrelivet

Hvert år i september bliver det høje græs i Naturbydelen Ringkøbing K slået ned som en nødvendig del af naturplejen. Det sker i høj grad for at understøtte biodiversiteten i området, men som noget nyt bliver der nu friholdt en række bræmmer med høj vegetation, ikke mindst af hensyn til fuglelivet.

Dronefoto Naturbydelen
Havtorn er skabt til hverdagsfællesskabet

Havtorn i Naturbydelen adskiller sig fra de fleste seniorbofællesskaber, både ved sin beliggenhed og sin arkitektur. Bygherren, Realdania By & Byg, formidler nu erfaringer med projektet i en publikation om det nyskabende byggeri.

Fjordudsigten (2)
Stor interesse for almene lejeboliger i Naturbydelen

Ringkøbing-Skjern Boligforening er godt i gang med at færdiggøre lejekontrakter for beboere, som om tre måneder kan flytte ind i spritnye passivhuse i Fjordudsigten.

Havtorn
Mere end 300 besøgte Naturbydelens boliger

Interessen for den nye bydel ved Ringkøbing Fjord var overvældende, da tre boligprojekter fredag og lørdag slog dørene op for boligsøgende og nysgerrige gæster.

Havtorn Drone
Besøg Naturbydelens boliger

Nu kan man for første gang komme inden for hos alle tre boligprojekter i Naturbydelen Ringkøbing K. Udbyderne af både ejerboliger, almene lejeboliger og bofælleskab for 50+ inviterer til ”Åben bydel” den 7. og 8. maj.

Stillids
Naturbydelen tiltrækker nye fuglearter

Omdannelsen af tidligere landbrugsland til blomstrende enge, søer og vandløb har trukket flere og flere fuglearter til Naturbydelen Ringkøbing K. Lokale entusiaster har i fem år registreret udviklingen nøje.

Sti Fra Seniorbofællesskabet Til Hindbærhaven
Nye veje, stier og broer forbinder boliger, by og natur

Seniorbofællesskabet Havtorn er blevet forbundet til resten af Naturbydelen og Ringkøbing by med en ny boligvej og en sti for cyklister og gående.

Seniorbofællesskab I Naturbydelen I Ringkøbing
Den vestjyske natur danner rammen om nyåbnet seniorbofælleskab i Ringkøbing

I dag flytter de første beboere ind i et helt nyt seniorbofællesskab i Naturbydelen i Ringkøbing. Seniorbofællesskabet er opført af Realdania By og Byg mellem enge og frugtlunde og med udsigt til Ringkøbing Fjord. Byggeriet er en del af Realdanias indsats mod ensomhed blandt ældre og et af de 11 seniorbofællesskaber, som foreningen er med til at opføre.

MTB-ved-seniorbofaellesskabet-i-Naturbydelen
Cykel- og gåtur: Naturbydelen og Naturkraft

Kom og deltag i en cykel- og gåtur, hvor du både får en rundvisning i Naturbydelen og ser området ude omkring Naturkraft, søndag den 16. august 2020.

Seniorbofaellesskabet-Havtorn-i-Naturbydelen-i-Ringkoebing
Cykel- og gåtur: Naturbydelen og Naturkraft

Kom og deltag i en cykel- og gåtur, hvor du både får en rundvisning i Naturbydelen og ser området ude omkring Naturkraft, lørdag den 27. juni 2020.

Naturbydelen Almene Boliger RS Panorama
God dialog med bygherrer skal sikre Naturbydelens kvaliteter

Strandkanten, Fjordudsigten og et seniorbofællesskab er på vej. De nye boligbyggerier passer alle ind i de ambitiøse planer for en bydel midt i naturen, men hvordan sikres det, at Naturbydelen får de tilsigtede kvaliteter? Det kan man nu læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Fjordudsigten I Naturbydelen Ringkøbing K
Første spadestik til 47 energieffektive almene boliger med fjordudsigt

Nogle af landets mest energieffektive almene boliger bliver nu opført i Ringkøbings nye Naturbydel. Bygherren Ringkøbing-Skjern Boligforening stikker spaden i jorden til bebyggelsen Fjordudsigten onsdag den 4. marts kl. 15.30.

Naturbydelen i Ringkøbing får ny direktør fra årsskiftet

Projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia, Tim E. Halvorsen, sætter sig også i direktørstolen for Naturbydelen i Ringkøbing fra den 1. januar 2020.

Seniorbofaellesskab - Faellespladsen
Kom til infomøde om fremtidens seniorbofællesskab i Naturbydelen

Vil du gerne bo i et anderledes bofællesskab for aktive 50+'ere? Så kom og se byggeriet og hør om udlejningsprocessen, når bygherren og udlejeren Realdania By & Byg inviterer til infomøde onsdag den 20. november 2019.

Strandkanten 2
Frifeldt udbyder 32 ejerlejligheder i ét plan i kvarteret Strandkanten

Entreprenøren Frifeldt udbyder nu 32 etplans ejerlejligheder i kvarteret Strandkanten, som også byder på otte ejerboliger i to plan. Salget starter den 1. juni og de første fire lejligheder vil stå klar til indflytning sidst på året.

Faellespladsen Seniorbofaellesskab Naturbydelen
Ringkøbing får nu et nyskabende boligtilbud til aktive seniorer

Vinderforslaget til et nyskabende seniorbofællesskab i Naturbydelen i Ringkøbing er fundet. Her bliver det klassiske bofællesskab vendt på hovedet, så der i stedet for et enkelt fælleshus bygges flere mindre samlingssteder. Samtidig inddrages naturen som omdrejningspunkt for et aktivt udeliv og fællesskaber i hverdagen.

Naturbydelen Almene Boliger RS Panorama
85 almene boliger med lavt energiforbrug og stor natur på vej i Naturbydelen

En moderne, energieffektiv bolig midt i smuk natur og lige ved vandet og byen. Det er den boligdrøm, som kommende lejere kan få opfyldt, når Ringkøbing-Skjern Boligforening går i gang med at bygge 83 almene boliger i Naturbydelen i Ringkøbing.

Naturbasen
Ny naturbase: Undervisningshus, udsigtspunkt og udstyrsbank i ét

En ny naturbase midt i Naturbydelen Ringkøbing K’s smukke og fjordnære natur skal være en attraktion for skoler, foreninger, beboere og besøgende i Vestjylland året rundt. Forslaget til naturbasen bliver præsenteret ved et åbent brugermøde den 5. september 2018.

Birgitte Og Iver Af Astrid Dalum 5
Naturbydelen er med i ny publikation om klimaløsninger

Naturbydelen er ét af to projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune, der er blevet udvalgt til publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaprojekter fra kommuner rundt omkring i landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne.

RK01 Medium
Nu kommer husene op af jorden i Naturbydelen

Det første spadestik til husene i Strandkanten i Ringkøbings nye naturbydel bliver taget den 31. oktober 2017 ved et Åbent Hus arrangement med trækfærgedyst, naturlege og panoramaudsigt.

Naturbydelen Status Juli 28
Naturbydelen er nomineret til årets ByPlan Pris

Naturbydelen Ringkøbing K er nomineret til årets ByPlan Pris, der hvert år tildeles et byudviklingsprojekt, hvor planlægningen i høj grad er udtryk for nytænkning. Vinderen afsløres den 5. oktober 2017.

Naturbydelen Byggemodning 1
Strandvejen flytter ind i Naturbydelen

De første veje er ved at tage form i Ringkøbings nye naturbydel. Samtidig bliver der gjort klar til, at byggeriet af de første boliger kan gå i gang i efteråret.

Dorthe Bent Neel 4
Gå på vandet og prøv kræfter med en ny trækfærge

To nye attraktioner er nu klar til at blive indtaget af børn og voksne ved den store sø i Naturbydelen: En trækfærge på 25 meter og en 100 meter lang flydebro tværs over søen.

Camilladennis Johanella LILLE FIL 5
Ny sti og siddetrappe står klar ved søen i Naturbydelen

Nu kan du komme tørskoet hele vejen omkring den store sø i Naturbydelen og få nem adgang til at stikke tæerne, en kajak eller et fiskenet i vandet.

Naturbydelenlegeplads 2 Medium
Ny legeplads for store og små står klar i Naturbydelen

En ny legeplads med natur og fjord som tema står nu klar i Ringkøbings nye naturbydel. Legepladsen byder på ni forskellige legeredskaber for både små og store børn og alle er velkomne til at bruge den.

RK02 Medium
36 boliger midt i naturen er på vej i Naturbydelen

De første 36 boliger i Ringkøbings nye naturbydel bliver bygget midt i et smukt engområde med udsigt til Ringkøbing Fjord og kort afstand til byen. Det er den midtjyske entreprenør Frifeldt, der har købt det første byggefelt og som skal bygge husene. De første boliger står klar til indflytning i 2017.

Spadestik Ringkoebing K 10
Udvikling af naturen i Naturbydelen er i fuld gang

Mange trodsede regnen og deltog, da Ringkøbing K mandag den 14. september tog første spadestik til arbejdet med at skabe et attraktivt naturområde i den kommende bydel.

Arkitema Ny Forte 150Dpi
Nu begynder udviklingen af Ringkøbings nye bydel

Naturbydelen Ringkøbing K’s bestyrelse har godkendt den endelige udviklingsplan for Ringkøbings nye bydel. I de kommende måneder forbereder Naturbydelen udviklingen af naturen i området. Naturbydelen Ringkøbing K forventer, at de første huse kan stå klar ved udgangen af 2016.

Arkitema Eng 150Dpi
Naturen bliver trækplaster for bosætning i Naturbydelen

Ringkøbing K præsenterede her til aften sit forslag til en udviklingsplan for Ringkøbings nye bydel. Et naturprojekt skal skabe herlighedsværdi og gøre Ringkøbing K til en attraktion, allerede før de første huse er bygget. Når husene opføres, vil kommende beboere opleve at bo midt i naturen.

Ringkøbingk Præsentation 13 Web
Forslag til udviklingen af Naturbydelen Ringkøbing K offentliggjort

Tre tværfaglige holds bud på udviklingen af den nye bydel Ringkøbing K er nu offentliggjort. Dermed er arbejdet med at skabe en bæredygtig og nytænkende byudvikling i Ringkøbing for alvor i gang.

Mads Og Janne Af Astrid Dalum 12
Ambitiøst byudviklingsprojekt bringer Ringkøbings unikke kvaliteter i spil

Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By offentliggjorde i dag, at de indgår partnerskab om udviklingen af en helt ny bydel sydøst for Ringkøbing. I samspil med den kystnære natur vil partnerne skabe bæredygtig og nytænkende byudvikling af høj kvalitet. Kvaliteter, der vil understøtte hele kommunens udvikling og bidrage til at fastholde og tiltrække borgere.