Fang naturen i Naturbydelen med kameraet

  • Lupiner Lupiner i Naturbydelen. Foto: Astrid Dalum
Naturbydelen Ringkøbing K har skudt en fotokonkurrence i gang, hvor alle hobbyfotografer og andre interesserede inviteres til at indfange livet og naturen i byudviklingsområdet.

En blomst, en sommerfugl, aftensolen i træerne, familiehygge ved søen eller måske den faste beboer, Tårnfalken? Motiverne er mange i Naturbydelen ved Ringkøbing Fjord, og nu inviterer selskabet bag byudviklingsprojektet alle interesserede til at indfange områdets liv og natur og dyste om præmier for de bedste fotos.

- Naturbydelen er ikke bare et sted, hvor man kan bo midt i naturen. De er også et godt udflugtsmål, og siden vi omlagde det tidligere landbrugsland til natur for ca. syv år siden, har naturen fået godt fat, med flere og flere blomster, fugle og dyr. Det vil vi gerne sætte fokus på med denne konkurrence, hvor vi selvfølgelig også håber, at der kommer nogle rigtig gode skud i kassen fra deltagerne, siger projektdirektør for Naturbydelen, Peter Kirketofte.

”Livet i naturen” er temaet for fotokonkurrencen, som løber fra marts til november 2023. Opgaven går ud på at fange livet i det spirende naturområde med søer, vandløb, skov og enge for dernæst at poste fotoet på Instagram.

Motiverne kan både være dyr og mennesker, planter, landskab eller bebyggelse i naturen. Kun fantasien sætter grænser, så længe fotoet er taget på Naturbydelens område og viser liv og natur.

Man deltager ved at slå sit billede op på Instagram og bruge hashtagget #livetinaturen og tagge det @naturbydelen. Man er også meget velkommen til at sende sit foto på mail til kontakt@ringkoebingk.dk. Man skal blot være fyldt tretten år for at deltage og kan indsende op til tre fotos om måneden.

Gavekort til vinderne

Naturbydelen vil alliere sig med en fotografisk fagdommer, når vinderne til sin tid skal udpeges. Her skal der kåres tre vindere, og 1., 2. og 3. præmien er et gavekort til butikkerne i Ringkøbing på henholdsvis 5.000, 2.000 og 1.000 kr.

Naturbydelen forbeholder sig ret til at benytte de indsendte billeder i offentlige sammenhænge. Man kan få yderligere information om vilkårene for at deltage i fotokonkurrencen på www.naturbydelen.dk/fotokonkurrence.

 

  • Tårnfalk Tårnfalk i Naturbydelen. Foto: Lars Holm Hansen, DOF Vestjylland
  • Familie i græsset Familie i græsset i Naturbydelen. Foto: Astrid Dalum
  • Blåbærhaven Blåbærhaven. Foto: Astrid Dalum
  • Dreng Dreng med fiskenet. Foto: Astrid Dalum
  • Cyklist Cyklist i Naturbydelen. Foto: Jørn Deleuran