Stor interesse for almene lejeboliger i Naturbydelen

  • Fjordudsigten (2) Man måtte stå i lang kø for at kigge ind i de almene boliger, da Fjordudsigten åbnede dørene i maj. Foto: Søren Palmelund
Ringkøbing-Skjern Boligforening er godt i gang med at færdiggøre lejekontrakter for beboere, som om tre måneder kan flytte ind i spritnye passivhuse i Fjordudsigten.

Der var stor interesse for de kommende almene boliger i Fjordudsigten, da Naturbydelens tre boligprojekter holdt ”Åben bydel” i begyndelsen af maj. Her kunne man for første gang kigge inden for i de energivenlige passivhuse, og den interesse, som de lange køer var udtryk for, bliver nu omsat i konkrete aftaler.

Ringkøbing-Skjern Boligforening er nemlig i fuld gang med at underskrive lejekontrakter med dem, der har budt ind på at leje en bolig, og her oplever boligforeningen stor spredning både hvad angår de kommende lejeres alder, og hvor de kommer fra i landet.

Alle aldre og fra hele landet

- Vi er nu i dialog med 27, som har tilkendegivet, at de ønsker en bolig i Naturbydelen – og her er vi positivt overrasket over, at alle aldre er godt repræsenteret, også de unge. Derudover tiltrækker vi flere langvejsfra, end vi er vant til i boligforeningen. De sytten er lokale, men de resterende ti kommer fra hele landet – både Nord, Midt- og Sydjylland og endda fra Sjælland, fortæller boligforeningens direktør Bo Lodbjerg.

De kommende lejere kan alle nyde godt af store sydvendte vinduer, egen terrasse eller altan og minimale udgifter til energiforbrug.

Godt udgangspunkt for hele bydelen

- Det glæder os, at så mange er interesseret i at bo i boligforeningens passivhuse – men det tegner også rigtig godt for udsigten til en mangfoldig bydel. Vi har lige nu tre forskellige boligformer i spil i Naturbydelen, netop for at få en bredt sammensætning af beboere, og nu kan vi se, at de almene boliger i sig selv tiltrækker både yngre familier, seniorer og dem midt imellem. Det er et rigtig godt udgangspunkt på et tidligt tidspunkt i bydelens udvikling, siger projektdirektør Tim E. Halvorsen fra Ringkøbing K ApS.

De første 47 af i alt 83 boliger i Ringkøbing-Skjern Boligforenings almene boliger i ”Fjordudsigten” står klar til indflytning den 1. oktober.

boligforeningens hjemmeside rsbolig.dk kan man melde sig ind i boligforeningen og søge en bolig i Fjordudsigten.