Skoven i Naturbydelen er gjort tilgængelig for gåture

  • Rådyr i skoven Rådyr er et almindeligt syn her i Naturbydelens skov. Foto: PalmePHOTO
Naturbydelens skov har længe været lidt udfordrende at bevæge sig ind i, men nu har Ringkøbing-Skjern Kommune gjort det meget nemmere at nyde det tætbevoksede område. Ved at slå en del af vildnisset ned er der ryddet langs skovens vandløb og søer, og derudover er der skabt en helt ny sti rundt i skoven.

Syv og en halv hektar skov med dyr, fugle og en god blanding af løvtræer og stedsegrønt på det tidligere landbrugsareal i Naturbydelen. Det er en af de naturoplevelser, som den spirende bydel ved Ringkøbing Fjord kan tilbyde ringkøbingenserne. At skoven nu også er blevet mere tilgængelig for gåture, er indtil videre en velbevaret hemmelighed ifølge én, som bruger skoven hver dag.

- Jeg møder i hvert fald ikke mange, så jeg tror ikke, at det er alment kendt endnu. Men jeg møder rådyr næsten hver gang, fortæller Kirsten Mortensen, som var en af de første, der flyttede ind i Naturbydelen.

Ringkøbing-Skjern Kommune, der står for driften af det store naturområde, har i denne vinter skabt en ca. 700 meter lang ny sti, som bugter sig rundt i skoven. Samtidig er terrænet gjort meget mere tilgængeligt langs en rislende bæk, der bugter sig rundt i den cirka otte år gamle skov.

Ryddet langs vandløbet

- Det er lidt nemmere nu - før skulle man stride sig frem. Og det bliver endnu bedre, når det ikke er så vådt. Det er fint med den nye sti, men det bedste af det hele er faktisk, at der også er ryddet langs vandløbet, som kommer over fra den anden side af banen, så man nu kan se vandløbet, siger Kirsten Mortensen.

Hver morgen går turen således fra ejerboligen i Strandkanten og ind i skoven, hvor træerne efterhånden er vokset godt op i højden. Her nyder hun skovens ro for sig selv, og senere på dagen besøger hun typisk skoven igen sammen med sin kæreste.

Kirsten Mortensen påpeger, at flere nu kan få glæde af skoven, og at fugletællerne, som fører nøje regnskab med områdets fuglearter, hermed også har fået en bedre mulighed for at observere skovens fugle. Det er dog ikke skoven alene, som Kirsten Mortensen glæder sig over, men i det hele taget det 84 hektar store naturområde ved Ringkøbing Fjord, hvor hun har valgt at slå sig ned.

- Jeg nyder stilheden og den gode energi, der er her. Det har jeg gjort i fem et halvt år nu, fortæller hun.

Er man interesseret i at opleve skoven, finder man den i Naturbydelens nordvestlige hjørne, mellem jernbanen og de almene boliger Fjordudsigten. På Naturbydelens hjemmeside kan man læse mere om naturoplevelserne og se ordensreglerne, som blandt andet omfatter, at hunde skal holdes i snor i perioden marts til september.

  • Dronefoto Skoven med indtegnet sti Den røde streg viser den nye gangsti, der er slået gennem skoven. Derudover kan man gå langs de snoede vandløb i skoven. Foto: PalmePHOTO
  • Skovsøen Den nyslåede sti fører blandt andet til denne store skovsø. Foto: PalmePHOTO
  • Kirsten i skoven Kirsten Mortensen glæder sig især over, at man nu let kan opleve vandløbene i skoven. Foto: PalmePHOTO
  • Kirsten og rådyr Rådyr som disse møder Kirsten Mortensen næsten hver gang hun besøger skoven. Foto: PalmePHOTO