Fjordudsigten gør klar til udlejning af 33 nye boliger i Naturbydelen

  • Fjordudsigten 1 De sidste almene boliger i Fjordudsigten skyder op. Foto: Ringkøbing-Skjern Boligforening
For et år siden stak Ringkøbing-Skjern Boligforening spaden i jorden til de sidste 33 af i alt 80 almene boliger i Naturbydelen. Søndag den 20. august kan man for første gang komme inden for i en prøvelejlighed i det nye byggeri.

Omgivet af enge og skov i Naturbydelen ved Ringkøbing Fjord ligger Fjordudsigten – Ringkøbing-Skjern Boligforenings almene lejeboliger, der er opført som passivhuse med et meget lavt energiforbrug. I 2020-21 blev de første 47 huse bygget, og i august sidste år gik byggeriet af de sidste 33 i gang. Det er nu, at interesserede skal begynde at rette blikket mod de nye boliger, som forventes klar til indflytning sidst på året.

- Vi er nu meget tæt på at åbne for udlejningen af de 33 nye boliger, og det varmer vi op til ved at invitere alle interesserede inden for i en prøvebolig. Her kan man se indretningen og høre om boligerne, og om hvor meget der er gjort for at spare på energien og dermed også på beboernes varmeudgifter, siger direktør for Ringkøbing-Skjern Boligforening, Bo Lodbjerg.

Det sker søndag den 20. august, hvor Fjordudsigten holder åbent hus kl. 12-15 sammen med de to andre boligprojekter i Naturbydelen, Strandkanten med ejerboliger og Havtorn, der er et bofællesskab for alle, der er rundet 50 år.

Boliger og naturoplevelser på samme dag

Åbent hus-arrangementerne finder sted på et tidspunkt, hvor Naturbydelens enge står i fuldt flor, og netop naturen kan man samme dag komme tæt på i følgeskab med naturvejledere fra Ringkøbing Fjord Museer. Under overskriften ”Smag på Naturbydelen” inviteres alle til at plukke urter i området og smage på nybagt urtebrød, og der er også mulighed for at tilmelde sig en snapsetur, hvor man kan prøve at brygge sin egen snaps.

- Vi er rigtig glade for, at Ringkøbing-Skjern Boligforening nu inviterer inden for i de spritnye boliger, som er ved at blive bygget. Hvis man er lidt nysgerrig på Naturbydelen, hvadenten man overvejer at bo i nye boliger midt i naturen, eller man blot ønsker at opleve stedet og blive klogere på, hvad man også kan bruge naturen til, er det en rigtig god dag at lægge vejen forbi, siger projektdirektør for Naturbydelen, Peter Kirketofte.

På dagen kan man møde repræsentanter for alle tre boligprojekter og teamet bag Naturbydelen, som vil fortælle mere om planerne for det nye natur- og boligområde ved Ringkøbing Fjord.


Program – søndag den 20. august 2023

Kl. 12-15: Åbent hus i Havtorn, Strandkanten og Fjordudsigten
Kl. 12-15: Hør om planerne for Naturbydelen
Kl. 12-15: Smag på et nybagt urtebrød og få tips til at bruge naturens spisekammer
Kl. 12: Snapsetur på engen for tilmeldte (tilmelding sker efter først til mølle-princippet ved at sende en mail til kontakt@ringkoebingK.dk.

Her ligger Naturbydelen

Kør til Strandvejen 2 i Ringkøbing. Du kan parkere ved boligerne i Strandkanten og Havtorn (Engbakken). Desuden er der en p-plads ved Strandengen 20 - tæt ved den store sø i Naturbydelen.

  • Fjordudsigten 2 Nye almene boliger på vej i Fjordudsigten. Foto: Ringkøbing-Skjern Boligforening
  • Fjordudsigten 3 Nye almene boliger på vej i Fjordudsigten. Foto: Ringkøbing-Skjern Boligforening