Naturbydelen byder på julestemning og et kig i nye boliger

  • Vinter i Naturbydelen Naturbydelen i vinterdragt. Foto: PalmePHOTO
Man kan flette sin egen julekrans, mens æbleskiverne lunes over bålet, når Naturbydelen inviterer til ”Jul i Naturbydelen” den 3. december. Samtidig bliver der god mulighed for at kigge indenfor i bofællesskabet Havtorn og i de næsten indflytningsklare lejeboliger i Fjordudsigten.

Julen nærmer lige så stille, og den første søndag i advent, 3. december kl. 13-15, byder Naturbydelen på en god mulighed for at komme i julestemning. Her tændes op for bål og julehygge, mens to naturvejledere fra Ringkøbing Fjord Museer står klar til at lære børn og voksne, hvordan man samler materialer i naturen og fletter dem til en krans eller kreerer et lille rensdyr. Alt imens kan man få varmen med gløgg og æbleskiver, der simrer over bålet.

- Vi håber, at mange vil komme forbi for at tage del i julehyggen ved bålet og måske samtidig åbne øjnene lidt for naturen og dens muligheder. Samtidig kan man benytte lejligheden til at kigge ind til beboerne i bofællesskabet Havtorn eller besøge Fjordudsigten, her kort tid før beboerne flytter ind i de nye boliger, siger Peter Kirketofte, projektdirektør i Naturbydelen.

I Havtorn er det beboerne selv, som tager imod dagens gæster i fællesrummet og fortæller om boligerne og dagligdagen i bofællesskabet. Her skal man blot være fyldt 50 år for at kunne leje en bolig og få adgang til faciliteter som væksthus, værksted, gæsteværelse og det store fællesrum.

I Ringkøbing-Skjern Boligforenings almene boligbyggeri Fjordudsigten står 33 spritnye lejeboliger klar til indflytning midt i december. Til ”Jul i Naturbydelen” byder boligforeningen indenfor i en prøvebolig, hvor man blandt andet kan høre om, hvordan de nye huse kræver meget lidt energi til opvarmning, da de er bygget som passivhuse, og hvordan udfordringer med støj fra første etape af byggeriet nu er løst i de nye boliger.

Naturvejlederne, som hjælper med de kreative julesysler, står på dagen klar til at tage imod både store og små gæster fra kl. 13 ved Havtorn, Engbakken 162, Ringkøbing.


Besøg Fjordudsigtens nye hjemmeside.

Læs mere om Havtorn her.