Arkæologitur til Naturbydelen og Naturkraft

  • Arkæologitur 2022 Fra sidste års arkæologitur i Naturbydelen. Foto: Ringkøbing Fjord Museer
Det foregår både til fods og på cykel til årets guidede tur i Naturbydelens oldtid, og denne gang går turen også til Naturkraft.

Rester af huse fra både sten-, bronze- og jernalder – og en 4-5.000 år gammel ”woodhenge” er blandt de fund, som arkæologerne gjorde forud for byggeriet i Naturbydelen. Nu kan man høre om det hele på tæt hold, når Naturbydelen og Ringkøbing Fjord Museer inviterer på rundvisning i området søndag den 4. juni kl. 14.00. Museumsinspektør Poul Krogh Jørgensen fortæller undervejs sammen med to frivillige guider fra Naturbydelen og Naturkraft.

På en gåtur i Naturbydelen hører man blandt andet om disse fund og om naturens fascinerende evne til at bevare ting fra fortiden. Deltagerne kommer også inden døre i Naturbydelen, nærmere bestemt i bofællesskabet Havtorn, hvor der serveres en forfriskning, inden turen går på cykel ad naturskønne stier til Naturkraft på den anden side af Ringkøbing by.

Ligesom i Naturbydelen er der ved Naturkraft gjort spændende arkæologiske fund forud for anlæggelsen af oplevelsescentret. Blandt andet har man her fundet forgængeren til den nærliggende Rindumgaard, som tidligere har været amtmandsgård i Ringkøbing.

Dagen byder også på fortællinger fra moderne tid, blandt andet om tankerne bag Naturbydelen og om de seneste nyheder i oplevelsescentret Naturkraft.

Hele turen forventes at vare ca. tre timer. Det er gratis at deltage, og man møder bare op.


Praktiske oplysninger:

Mødested: P-pladsen ved den store sø for enden af Strandengen, Naturbydelen, 6950 Ringkøbing. Kør til Strandengen 20 i Ringkøbing og fortsæt ad grusvejen.

Turen slutter i det rekreative område i Naturkraft, Naturparken 10, 6950 Ringkøbing. Bemærk at start- og slutsted ikke er det samme.

Medbring: Cykel og cykelhjelm, siddeunderlag og evt. kaffe/te, som kan nydes ved Naturkraft til sidst. Hav praktisk tøj på efter vejret og godt fodtøj.

Det er gratis at deltage. Man møder bare op.

 

Fakta om Naturkraft

Naturkraft er en museumsattraktion ved Ringkøbing. Her kan hele familien blive klogere på, hvordan naturens kræfter påvirker os – og hvad der sker, når vi forsøger at tæmme dem. Vi besøger på dagen kun det rekreative område, hvor der ikke kræves billet.

Fakta om Naturbydelen

Naturbydelen er en ny bydel i Ringkøbing med enge, skov, søer og udsigt til Ringkøbing Fjord. Her kan du bo midt i naturen og tæt på Ringkøbing by.

  • Arkæologiske forundersøgelser Naturkraft Arkæologiske forundersøgelser i 2017 forud for anlæggelsen af Naturkraft. Ringkøbing Fjord Museer
  • Arkæologiske forundersøgelser Naturbydelen Arkæologiske forundersøgelser i 2017 forud for anlæggelsen af Naturbydelen. Ringkøbing Fjord Museer