Nu flytter beboerne ind i Fjordudsigtens anden etape

  • Fjordudsigten December 2023 Indflytningsklare boliger ud til engen. Foto: Ringkøbing-Skjern Boligforening
De sidste 33 almene boliger står klar i Naturbydelen i Ringkøbing, og netop nu indtager beboerne deres nye hjem. Ringkøbing-Skjern Boligforenings såkaldte passivhuse udmærker sig ved et meget lavt energiforbrug, og senest er Fjordudsigten fremhævet som eksempel i en international konkurrence på klimatopmødet COP 28.

Nu kommer der lys i vinduerne i endnu flere boliger i Naturbydelen. Ringkøbing-Skjern Boligforening har nemlig overdraget nøglerne til deres lejere i anden etape af det omfattende byggeri.

- Vi byder de nye beboere i Fjordudsigten varmt velkommen. Det er sjældent, at man på denne måde kan bo i topmoderne lejligheder og samtidig have naturen lige uden for døren. Det er jeg sikker på, at beboerne kommer til at sætte pris på, siger boligforeningens direktør Bo Lodbjerg.

14 af de nye boliger er lejet ud på forhånd, mens 19 stadig er ledige. Der er derfor fortsat god mulighed for at komme til at bo i de såkaldte passivhuse ved Ringkøbing Fjord.

- Vi havde gerne lejet endnu flere boliger ud på forhånd, og jeg tror, at det kan handle om de udfordringer med støj, som vi har oplevet i de første 47 boliger. Men det er netop løst i de 33 nye lejligheder, og derudover kan man jo glæde sig over, at husene kræver uhyre lidt energi til opvarmning på grund af måden, som de er bygget på, fortæller Bo Lodbjerg.

Præmieret på klimatopmøde

Fjordudsigten er ved flere lejligheder blevet fremhævet for lavt klimaaftryk og energiforbrug, og senest vakte projektet opmærksomhed under klimatopmødet COP 28 i Dubai, hvor det var ét af 19 projekter på verdensplan, som blev præmieret i konkurrencen Green Solution Awards, nærmere bestemt med en såkaldt mention i kategorien Sundhed og komfort.

- Det er meget glædeligt, at boligforeningens 80 boliger nu står helt færdige, og vi glæder os over at kunne tage imod de nye beboere i Naturbydelen. Samtidig er vi stolte af, at bydelen rummer et projekt som Fjordudsigten, der med rette har gjort sig bemærket på landsplan og nu også internationalt, siger projektdirektør for Naturbydelen, Peter Kirketofte.

Byggeriet af Fjordudsigten gik i gang i 2020, og året efter flyttede de første beboere ind i første etape. I 2022 begyndte byggeriet af de sidste boliger, som nu står færdige. Interesserede kan orientere sig nærmere og se listen over ledige boliger i anden etape på projektets hjemmeside www.fjordudsigten-ringkobing.dk.

  • Fjordudsigten Drone De nye almene boliger med Ringkøbing Fjord i baggrunden.