Ny legeplads for store og små står klar i Naturbydelen

  • Naturbydelenlegeplads 2 Medium
En ny legeplads med natur og fjord som tema står nu klar i Ringkøbings nye naturbydel. Legepladsen byder på ni forskellige legeredskaber for både små og store børn og alle er velkomne til at bruge den.

Kaninhuller, klatrenet, en fodboldbane og klassiske legeredskaber som en rutchebane og gynger. I løbet af de sidste par uger er der skabt en ny legeplads lige ved overgangen mellem parcelhuskvarteret Heboltoft og den nye naturbydel i Ringkøbing. Her er der gode muligheder for at lege, spille og hygge sig i naturen for børn i alle aldre. Når sulten og tørsten melder sig, kan der tankes energi i ly for vejr og vind i en pavillon.

- Vi har lagt vægt på, at den nye legeplads både rummer faciliteter for større og mindre børn, og samtidig kan fungere som et mødested i naturen for byens eksisterende og kommende beboere, siger Dorthe Frilund Jensen, projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K.

Den nye legeplads har været en del af udviklingsplanen for den nye naturbydel lige fra starten, og er en del af de faciliteter, der skal være med til at gøre området attraktivt for både børn og voksne, uanset om man ønsker ro, rekreation eller at være aktiv i naturen.

Igennem hele udviklingen har der været tæt dialog med Grundejerforeningen Heboltoft, der lavede den tidligere legeplads i området, som nu er en del af Naturbydelen Ringkøbing K.

- Den gamle legeplads trængte til en kærlig hånd, så vi været rigtigt glade for at være med til at skabe et nyt og attraktivt legetilbud, der også vil tiltrække børn fra de kommende bebyggelser, siger Bent Vestergård, kasserer i Grundejerforeningen Heboltoft.

Natur og fjord

Det gennemgående tema for den nye legeplads er natur og fjord, som afspejler naturbydelens beliggenhed midt i et attraktivt naturområde lige ud til Ringkøbing Fjord.

Hele legepladsen er skabt med brug af rubenie træ, der falder godt ind i naturen. Flere af redskaberne har reference til bundgarnspæle, som bliver brugt til fiskeri i Ringkøbing Fjord, fx klatrenettet og ”kæmpens stylter”, der skaber en udfordrende passage på tværs af et vandløb, som bugter sig gennem legepladsen. Vandløbet kan også bruges til at soppe i eller til forskellige former for vandleg om sommeren.

Binder bydelene sammen

Legepladsen ligger lige mellem de eksisterende kvarterer i den sydøstlige del af Ringkøbing og de første bebyggelser i den nye naturbydel, bl.a. Strandkanten, hvor de første 35 boliger nu er sat til salg. På den måde binder legepladsen de gamle og nye kvarterer sammen og bliver et mødested for eksisterende og kommende beboere, der får en helt ny legeplads tæt ved deres bolig.

Det er muligt at komme ind til legepladsen fra Vellingvej og via den asfalterede hovedsti, der løber gennem Naturbydelen, som er bundet sammen med de eksisterende parcelhuskvarterer.

Det er legepladsproducenten Aktiv Leg der har etableret legepladsen i samarbejde med Tiset Savværk og med hjælp fra Stauning Maskinstation.

Inden sommerferien kommer der endnu et legetilbud i Naturbydelen i form af en trækfærge ved den store sø i området.