Ny sti og siddetrappe står klar ved søen i Naturbydelen

  • Camilladennis Johanella LILLE FIL 5 Du kan fiske, bade eller bare nyde solen fra siddetrappen ved den store sø. Astrid Dalum
Nu kan du komme tørskoet hele vejen omkring den store sø i Naturbydelen og få nem adgang til at stikke tæerne, en kajak eller et fiskenet i vandet.

De sidste 100 meter af den i alt 1,5 kilometer lange sti omkring den store sø i Naturbydelen Ringkøbing K står nu klar til at blive indtaget af løbere, cyklister og hundeluftere.

- Det nye stistykke har været et ”missing link” i stiforløbet omkring den store sø. Vi har glædet os at få det sidste led på plads, der er tænkt som en attraktion i sig selv, hvor vores mange besøgende kan komme helt tæt på vandet, siger Dorthe Frilund Jensen, projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K.

Det nye stistykke består af en række betonelementer med en ru overflade. Stien går forbi en 30 meter lang siddetrappe, som også er støbt i beton. 

- Trappen er et attraktivt sted at nyde udsigten over vandet, og så gør den det nemt at sætte en kajak eller en kano i vandet, sejle afsted på sit Stand Up Paddle surfbræt, komme tæt på fuglelivet eller undersøge livet under overfladen, siger Dorthe Frilund Jensen. 

Sidste år blev der etableret en parkeringsplads tæt ved søen, så besøgende let kan medbringe udstyr til aktiviteter på vandet.

Flydebro og trækfærge på vej

I løbet af juli bliver den nordlige og sydlige søbred forbundet af en 100 meter lang flydebro med trædæk, der gør det muligt at krydse søen uden at få våde fødder. Midt i søen kommer der et opholdspunkt, hvor man kan tage et hvil og nyde naturen. 

Som et ekstra trækplaster kommer der en 25 meter lang trækfærge mellem den nye sti på den nordlige søbred og det nye opholdspunkt midt i søen. 

- Trækfærgen bliver nem, sikker og sjov at bruge både for børn og voksne
, siger Dorthe Frilund Jensen. 

Trækfærgen bliver bygget i træ og stål, som trækfærgerne i Skjern Enge, hvor man kan trække sig frem ved hjælp af en metalwire. Det bliver muligt at tage cykler med om bord og kørestolsbrugere kan også være med. 

FAKTA

  • Sti: 100 m
  • Siddetrappe: 30 m
  • Stien rundt om søen er i alt 1,5 km lang
  • Bygherre: Naturbydelen Ringkøbing K
  • Design: SLA
  • Hovedentreprenør: Stauning Maskinstation, Ringkøbing
  • Leverandør af betonelementer: ØSB A/S, Ringkøbing