Smag på Naturbydelen

  • Skærehaven Jørn Deleuran Web Skærehaven i Naturbydelen byder på flere krydderurter, som man har lov til at plukke. Foto: Jørn Deleuran
Smag på engens magi og oplev boligerne indefra, når der er åben bydel i Naturbydelen søndag den 20. august kl. 12-15.

I august står Naturbydelens enge i fuldt flor til glæde for alle, der elsker synet af vilde blomster og græsser. Men engens planter er ikke kun en fryd for øjet, mange af dem kan også nydes i mad og drikke. Dét kan du få en smagsprøve på den 20. august, når Naturbydelen og boligudviklerne i området inviterer alle interesserede til at ”smage på Naturbydelen”.

- Naturen har fået rigtig godt fat i området. Engen står i fuldt flor, skoven er kommet op i tre meters højde og vandløb og søer er fulde af liv. Samtidig er der flyttet flere beboere til, og lige nu bygger Ringkøbing Skjern Boligforening 33 nye lavenergi-boliger, så der er snart plads til flere. Alt det kan man både se og høre om den 20. august, fortæller projektdirektør for Naturbydelen Peter Kirketofte.

Spis naturen og bryg din egen, personlige snaps

Fra 12-15 kan man smage engens urter i et nybagt urtebrød fra bål og få tips til, hvordan man kan bruge naturen som spisekammer i sin egen hverdag. Det sker hos naturvejlederne fra Ringkøbing Fjord Museer foran bofællesskabet Havtorn.

Kl. 12.30-14.00 kan alle tilmeldte komme med på en guidet snapsetur på engen. Her vil en guide fra Ringkøbing Fjord Museer fortælle om de urter, som deltagerne finder. Billetter til snapseturen uddeles efter først til mølle-princippet til dem, der skriver en mail til kontakt@ringkoebingK.dk.

Man kan samtidig opleve områdets søer, skoven, trækfærgen og naturlegepladsen på egen hånd.

Kom indenfor i tre boligbyggerier og hør om byudviklingen
Hvis man gerne vil bo tæt på naturen og Ringkøbing by, kan boligerne i Naturbydelen være et besøg værd, uanset om man foretrækker at eje eller leje, for her findes begge dele.

På dagen kan man møde udlejere og mæglere samt se boligerne indefra mellem kl. 12 og 15.

Endelig kan man møde teamet bag Naturbydelen, som vil fortælle mere om planerne for dette nye natur- og boligområde.


Program

Kl. 12-15: Åbent hus i Havtorn, Strandkanten og Fjordudsigten
Kl. 12-15: Hør om planerne for Naturbydelen
Kl. 12-15: Smag på et nybagt urtebrød og få tips til at bruge naturens spisekammer
Kl. 12.30: Snapsetur på engen for tilmeldte (tilmelding sker til kontakt@ringkoebingK.dk efter først til mølle-princippet)

Her ligger Naturbydelen

Kør til Strandvejen 2 i Ringkøbing. Du kan parkere ved boligerne i Strandkanten og Havtorn (Engbakken). Desuden er der en p-plads ved Strandengen 20 - tæt ved den store sø i Naturbydelen.

Læs mere om arrangementet her.

  • Urtebrød Naturkraft På dagen vil naturvejledere fra Ringkøbing Fjord Museer bage urtebrød og fortælle om, hvordan man selv kan bruge naturen i sin madlavning. Foto: Ringkøbing Fjord Museer (Naturkraft)
  • Naturbydelens enge Naturbydelens enge. Foto: Jørn Deleuran
  • Naturbydelen fra oven Naturbydelen set fra oven. Foto: PalmePHOTO