Naturoplevelser i Naturbydelen

Oplev de blomstrende enge, bær- og æblehaver, søer, vandløb, legepladsen og trækfærgen. Naturen er åben for alle.
Naturbydelen Skærehave

Oplev naturen i Naturbydelen

Som noget helt usædvanligt i et byudviklingsprojekt er naturen udviklet før boligerne i Naturbydelen. Dermed får alle boligerne i Naturbydelen direkte adgang og udsigt til naturen fra starten.

Naturen rummer farvestrålende enge, bærhaver, en æblehave, en frugtlund, søer, vandløb, en rig og varieret skov, græsningsfolde, en legeplads og en trækfærge.

Og naturen er åben for alle, der har lyst til at gå på jagt efter urter, blomster, bær, svampe, plukke æbler, gå/løbe/cykle en tur, nyde roen eller opleve det mangfoldige fugle- og dyreliv.

Se alle de naturoplevelser du kan få i listen længere nede på siden.

Stillids-Naturbydelen
Fuglelivet i Naturbydelen

Omlægningen af tidligere landbrugsland til blomstrende enge, søer og vandløb har trukket flere og flere fuglearter til Naturbydelen Ringkøbing K. Lokale medlemmer af Dansk Ornitologisk Forening (DOF) har siden naturprojektets gennemførelse i 2015 registreret udviklingen nøje.

Naturbydelen Blåbærhave
Bærhaver

Der er to bærhaver i Naturbydelen: En hindbærhave, der rummer fire slags hindbær samt to slags stikkelsbær, og en blåbærhave med fem forskellige slags blåbær.

Naturbydelen Æblehave
Æblehave

Æblehaven i Naturbydelen byder på seks velsmagende æblesorter, der giver søde og syrlige smagsoplevelser.

Frugtlund
Frugtlund

I den store, runde frugtlund, der ligger lige over for bærhaverne, finder du bl.a. hyld, mirabel, havtorn og vildæble.

Naturbydelen Blomsterhav
Blomstrende enge

I sommerhalvåret er engene i Naturbydelen et stort, bølgende blomsterhav, der skal opleves.

Soer Og Vandloeb
Søer og vandløb

I den sydøstlige del af Naturbydelen er der en 4 hektar stor sø med en trækfærge, flydebro og en siddetrappe, hvor du kan komme helt tæt på vandet. Desuden rummer området en lang række mindre søer og vandløb, der både giver gode naturoplevelser, og som afleder regnvand fra de kommende boliger.

Naturbydelen Skærehave
Skærehave

Skærehaven byder på krydderurter og stauder, som du kan plukke. Du kan også sidde og nyde synet af de mange blomster ved bord-bænkesættet i hjertet af skærehaven.

Skoven
Skov

Naturbydelen rummer 7,5 hektar ny skov med små søer og vandløb.

Naturbydelen Tranmose Bæk Elfiskeri
Tranmose Bæk

Tranmose Bæk fik sit oprindelige snoede forløb tilbage i 2015 og er allerede nu hjemsted for flere forskellige fiskearter. Du er velkommen til at fiske i bækken.

Naturbydelen Æblehave

Velkommen i naturen

Naturen i Naturbydelen er åben for alle, og du er velkommen til at bruge naturen til en lang række aktiviteter. Fx må du gerne:

  • Gå, løbe og cykle
  • Plukke bær, frugt og blomster (husk at gemme til andre)
  • Sejle på den store sø
  • Lege 

Du er også velkommen til at gå turen med din hund, men af hensyn til naturen, fugle- og dyrelivet og andre besøgende i området, skal hunde holdes i snor i perioden 1. marts - 30. september.

Løbetur Ved Vesterhavet

Lige ved fjorden - tæt på havet

Naturbydelen udvikles i den sydøstlige kant af Ringkøbing helt ud til Ringkøbing Fjord. På den modsatte side af fjorden ligger Vesterhavet. Naturen omkring Ringkøbing rummer mange skønne naturoplevelser og aktivitetsmuligheder.

Hvor finder jeg