Ringkøbing-Skjern Boligforening tager første spadestik til 33 nye energivenlige boliger i Naturbydelen

  • Fjordudsigten Pressefoto 1 Soeren Palmelund Web De almene boliger i Fjordudsigten set fra luften. Foto: PalmePHOTO
Alle er velkomne, når byggeriet af de nye almene boliger skydes i gang den 26. august kl. 14.

Først kom 47 boliger, og nu bygges yderligere 33 boliger i Ringkøbing Skjern Boligforenings byggeri Fjordudsigten i Naturbydelen. Udvidelsen markeres med et første spadestik fredag den 26. august; en begivenhed, som ifølge borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard er værd at fejre:

- Det er en stor fornøjelse at opleve det liv, der spirer i Naturbydelen, og det glæder mig, at Ringkøbing-Skjern Boligforening understøtter byudviklingen så fornemt ved at opføre flere ambitiøse lavenergi-boliger. Vi har allerede set, at boligerne appellerer til både unge og ældre - og nu får endnu flere mulighed for at flytte ind og leve det gode liv midt i naturen, siger Hans Østergaard.

Netop efterspørgslen er da også grunden til, at boligforeningen nu opfører 33 nye boliger, som er såkaldte passivhuse:

Midt i naturen og med lavt energiforbrug

Vi kan se, at konceptet med at bo i naturen i et miljørigtigt byggeri kan tiltrække beboere fra hele landet, så vi glæder os til at stikke spaden i jorden til endnu flere boliger. Og så håber vi, at der er mange, der har lyst til at komme forbi og være med til at fejre det den 26. august, siger formand Karsten Håkonsen fra Ringkøbing-Skjern Boligforening.

De nye boliger kommer til at ligge midt i Naturbydelen med adgang til sø, skov og vidtstrakte enge og med udsigt til Ringkøbing Fjord for de flestes vedkommende.

Også projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K Peter Kirketofte byder det nye byggeri varmt velkommen.

- Med udviklingen af Naturbydelen vil vi gerne vise nogle nye veje for, hvordan man kan bo miljømæssigt forsvarligt med direkte adgang til naturen. Boligerne i Fjordudsigten er med deres lave energiforbrug både aktuelle og attraktive, så jeg er rigtig glad for, at Boligforeningen nu bygger mere af samme skuffe, siger Peter Kirketofte.

Boligerne bliver både i 1 plan og 2 plan, og hver bolig har enten en terrasse i stueplan eller en altan på 1. sal. Der bliver kun opført tre- og fireværelses boliger, da det er dem, der er størst søgning på.

Boligforeningen forventer, at de nye boliger er klar til indflytning ved udgangen af 2023.

Alle er velkomne til første spadestik

Første spadestik afholdes på adressen Fjordudsigten i Ringkøbing fredag den 26. august 2022 kl. 14-15. Boligforeningen inviterer på pølser og drikkevarer, og der vil være taler af borgmester Hans Østergaard, formand for Ringkøbing-Skjern Boligforening Karsten Håkonsen og bestyrelsesformand for Naturbydelen Ringkøbing K Uffe Steiner Jensen. Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.


FAKTA

Fakta om Fjordudsigten

• Boligstørrelser: 80 – 115 m2 (i hhv. ét eller to plan)
• Uderum: enten egen terrasse eller altan
• Husleje: 6.600 - 8.250 kr. (vejledende)
• Bygherre og udlejer: Ringkøbing-Skjern Boligforening
• Arkitekt: Bjerg Arkitektur

Fakta om boligernes energiforbrug

• Store vinduespartier mod syd med energieffektivt glas udnytter solvarmen maksimalt og reducerer varmetabet
• Lyse og solopvarmede rum sammen med ventilation af helt frisk luft giver et godt indeklima både sommer og vinter
• Solskærme, der automatisk skygger for vinduerne, når solens varmepåvirkning bliver for stor, gør, at man kan undgå overopvarmning af rummene
• Solceller på tagene producerer energi, som lagres i et meget stort batteri af typen flowbatteri. Batteriet fylder som en lille container og fungerer ved at cirkulere kemisk ladet væske mellem to beholdere. Et flowbatteri lagrer energien meget effektivt og har næsten uendelig levetid.
• Også i forhold til byggematerialerne er passivhusene mindre klimabelastende end andre huse. Produktionen af de lette ydervægge har for eksempel et CO2-aftryk, der er under det halve af nybyggeri i øvrigt.

  • Fjordudsigten Pressefoto 2 Soeren Palmelund Web Ringkøbing-Skjern Boligforenings byggeri Fjordudsigten i Naturbydelen. Foto: PalmePHOTO
  • Fjordudsigten Pressefoto 3 Soeren Palmelund Web Foto: PalmePHOTO Foto: Søren Palmelund