Mere end 300 besøgte Naturbydelens boliger

  • Havtorn Besøgende ved bofællesskabet Havtorn til Åben bydel Foto: Søren Palmelund
Interessen for den nye bydel ved Ringkøbing Fjord var overvældende, da tre boligprojekter fredag og lørdag slog dørene op for boligsøgende og nysgerrige gæster.

Under overskriften ”Åben bydel” tog folkene bag Naturbydelens boliger hul på weekenden i den spirende vestjyske bydel. Både ejerboliger, almene lejeboliger og lejeboliger i bofællesskab for 50+ måtte tælle deres besøgende i hundreder, da de fredag og lørdag den 7.-8. maj i to gange tre timer bød inden for i de moderne boliger.

- Interessen har været helt overvældende for både Strandkanten, Fjordudsigten og Havtorn. En del gæster er kommet langvejs fra, og jeg tror, at det var et scoop, at de tre projekter var enige om at åbne dørene i et fælles fremstød, siger projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K, Tim E. Halvorsen, om weekendens arrangement, som naturligvis blev afviklet med håndsprit, afstand og køkultur.

Sidste udkald for lejeboliger

Ikke mindst lejeboligerne i Fjordudsigten, som man i weekenden kunne besøge for første gang, trak fulde huse. Ringkjøbing-Skjern Boligforening havde orienteret alle på foreningens venteliste om, at der er frist 17. maj for at tilkendegive sin interesse for de almene lejeboliger i Naturbydelen. Efter denne dato bliver boligerne lejet ud til de interesserede, der har den længste anciennitet, og alle 47 boliger er klar til indflytning den 1. oktober i år. Boligforeningen talte 340 besøgende i løbet af de to dage.

I Havtorn, som er et bofællesskab for alle, der har rundet 50, havde de nuværende beboere sat alle sejl til med kage, kaffe og en ligefrem fuldtallig velkomstkomité i fælleshuset. Projektet, som i forvejen er halvt udlejet, melder om tilsvarende høje besøgstal og en stor interesse fra mange fremmødte.

Også run på ejerboliger

Strandkanten, med ejerboliger i ét og to plan, var også meget velbesøgt til ”Åben bydel”. EDC Ringkøbing, som står for salget af boligerne, vurderer, at der i de to dage var mere end 200 besøgende, som heldigvis kunne fordeles på fem forskellige boliger, og mæglerne har efterfølgende måttet arrangere flere fremvisninger i de efterfølgende dage. EDC Ringkøbing oplyser endvidere, at mere end halvdelen af de udbudte boliger nu er solgt, og flere aftaler forventes at falde på plads i løbet af de næste par uger.

Strandkanten, Fjordudsigten og Havtorn skal til sammen rumme 139 boliger. De er de første tre boligprojekter i et byudviklingsprojekt, der har som hovedgreb at omdanne tidligere landbrugsland til natur, før de første boliger kommer til. Med nye enge, skov, søer, bærhaver og frugtlunde har området fået meget mere naturpræg og har allerede tiltrukket et rigere fugleliv.

Rammer nogle behov

- Det er utrolig dejligt at mærke, at det lidt usædvanlige koncept med at bo tæt på andre mennesker i splinternye boliger i meget grønne og åbne omgivelser fanger interessen. Der er ikke mange steder, hvor man kan få den tryghed og komfort sammen med naturen og den friske luft i én pakke. Det tror jeg rammer nogle behov, og at det er det vi mærker nu, siger Tim E. Halvorsen.

Der er fortsat gode muligheder for at få en bolig med den naturskønne beliggenhed, idet man dog skal være opmærksom på, at ventelisten for den første fase med 47 af i alt 83 almene boliger i Fjordudsigten lukker mandag den 17. maj, hvorefter boligtildelingen sker i slutningen af måneden.

Man kan orientere sig nærmere om alle tre boligprojekter og finde kontaktoplysninger på Naturbydelen.dk.

  • Dronefoto Naturbydelen Vue over Naturbydelen med de tre boligprojekter til Åben bydel. Foto: Søren Palmelund
  • Fjordudsigten (2) Kø til at kigge ind i de almene boliger i Fjordudsigten. Foto: Søren Palmelund
  • Strandkanten (1) Også ejerboligerne i Strandkanten var velbesøgte til Åben bydel. Foto: Søren Palmelund
  • Havtorn med Strandkanten i baggrunden Bofællesskabet Havtorn - med Strandkanten ude i baggrunden. Foto: Søren Palmelund
  • Inde i Havtorn Besøgende i bofællesskabet Havtorn. Foto: Søren Palmelund
  • Tim Halvorsen ved Åben bydel Projektdirektør Tim E. Halvorsen til Åben bydel i Naturbydelen. Foto: Søren Palmelund