Gå på vandet og prøv kræfter med en ny trækfærge

  • Dorthe Bent Neel 4 Trækfærgen er nem at betjene og er 25 meter lang. Jørn Deleuran
To nye attraktioner er nu klar til at blive indtaget af børn og voksne ved den store sø i Naturbydelen: En trækfærge på 25 meter og en 100 meter lang flydebro tværs over søen.

Med sommeren på sit højeste er de sidste brikker faldet på plads i udviklingen af naturen i Ringkøbings nye naturbydel.

Mens mange har været på ferie har Stauning Maskinstation forbundet de nordlige og sydlige bredder af den fire hektar store sø i Naturbydelen med en 100 meter lang flydebro med trædæk.

Som et ekstra trækplaster er der skabt en 25 meter lang trækfærge mellem den 30 meter lange siddetrappe på den nordlige søbred og et opholdspunkt midt i søen, hvor man kan hvile ud og nyde vandet og naturen.

Trækfærgen er nem, sikker og sjov at bruge både for børn og voksne. Og færgen er stor nok til, at man kan tage cykler med om bord. Kørestolsbrugere kan også være med.

 

Naturen er klar – nu kommer boligerne

Flydebroen og trækfærgen er de to sidste dele af det store naturprojekt, der er gennemført før de første huse i Naturbydelen er bygget, for give kommende bebeboere direkte adgang til naturen fra dag ét og gøre området til en attraktion for hele byen og dens besøgende.

Nu, hvor naturen er skabt, begynder byggeriet af boligerne i Naturbydelen. Opførelsen af de første boliger i Strandkanten starter til efteråret midt engen og i første række til Ringkøbing Fjord.

Inden da bliver der skabt en ny adgangsvej til Naturbydelen og Strandkanten fra Vellingvej – et arbejde, der forventes at starte i slutningen af august.

FAKTA

  • Flydebro: 100 m
  • Trækfærge: 25 m
  • Bygherre: Naturbydelen Ringkøbing K
  • Design: SLA
  • Hovedentreprenør: Stauning Maskinstation
  • Leverandør af flydebro og trækfærge: NBC Marine