Naturbydelen i Ringkøbing får ny direktør fra årsskiftet

Projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia, Tim E. Halvorsen, sætter sig også i direktørstolen for Naturbydelen i Ringkøbing fra den 1. januar 2020.

139 boliger er nu på vej i Ringkøbings nye naturbydel, der udvikles i den sydøstlige kant af byen helt ud til Ringkøbing Fjord. Den positive udvikling skal videreføres og styrkes i de kommende år. Til at stå i spidsen for den udvikling har Naturbydelen i Ringkøbing valgt at ansætte Tim E. Halvorsen, der også er projektdirektør i byudviklingsprojektet Kanalbyen i Fredericia. Kanalbyen er et søsterprojekt til Naturbydelen, idet de begge udvikles i et partnerskab mellem Realdania By & Byg og de to respektive kommuner. Med Tim E. Halvorsen på direktørposten for begge projekter, bliver der mulighed for at udnytte erfaringerne på tværs i endnu højere grad.

Tim E. Halvorsen overtager projektdirektørposten fra Peter Kjølby, som har været projektdirektør i Naturbydelen siden 1. juli 2017 samtidig med, at han har varetaget stillingen som vicedirektør i Realdania By & Byg. Med ansættelsen af Tim E. Halvorsen får Peter Kjølby igen mulighed for at varetage sin stilling som vicedirektør i Realdania By & Byg på fuld tid.

- Peter Kjølby har leveret et meget stort og betydeligt arbejde i udviklingen af Naturbydelen i løbet af de sidste år, hvor der nu for alvor er taget hul på boligbyggeriet i området. I løbet af de kommende par år skal området videreudvikles, så der kommer flere beboere i Naturbydelen, siger Uffe Steiner Jensen, bestyrelsesformand for Naturbydelen i Ringkøbing, og fortsætter:

- Vi har valgt at ansætte Tim E. Halvorsen, fordi Naturbydelen efter opstarten af de første byggerier går ind i en ny fase. Med sin erfaring fra bl.a. Kanalbyen i Fredericia har Tim E. Halvorsen et indgående kendskab til de processer, der ligger forude i Naturbydelen, hvor vi skal byde mange nye beboere velkommen. Vi vil også gerne udnytte de erfaringer i udviklingen af Naturbydelen, siger Uffe Steiner Jensen.

Solid byudviklingserfaring

Naturbydelens nye projektdirektør har stået i spidsen for flere byudviklingsprojekter og har siden 2014 været projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia, som Fredericia Kommune udvikler i partnerskab med Realdania By & Byg. En stilling han fortsat vil varetage parallelt med jobbet som projektdirektør i Naturbydelen i Ringkøbing, der udvikles i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg.

Som kommunaldirektør i Lyngby-Taarbæk Kommune i 2009 – 2014 var Tim E. Halvorsen med til at starte den strategiske byudviklingssatsning Vidensbyen og tiltrække en række markante erhvervsvirksomheder til kommunen. Før det var han direktør i Køge Kommune, hvor han var involveret i at skabe det strategiske grundlag for udviklingen af den nye bydel Køge Kyst.

Tim E. Halvorsen ser frem til at begynde som projektdirektør i Naturbydelen, som han har fulgt på sidelinjen gennem sit job som projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia:

- Naturbydelen tilfører helt nye boligtyper og boligformer til Ringkøbings historiske købsstad, som kan bidrage til at tiltrække beboere og dermed udvikle hele byen og kommunen. Udviklingen af Naturbydelen bygger på et inspirerende princip om, at naturen kommer før boligerne, så alle får direkte adgang til attraktiv natur fra starten. Det er både bæredygtigt og fremmer biodiversiteten, som er to dagsordener, der vil præge samfundsudviklingen i de kommende år. Naturbydelen kan dermed også inspirere byudviklingen andre steder i landet. Jeg ser frem til at skulle stå i spidsen for dette ambitiøse og udfordrende projekt, og glæder mig til samarbejdet med byen, siger Tim E. Halvorsen.

Tim E. Halvorsen er 55 år og bor i Fredericia/København med sin kone Tina Charlotte Blomstergren. Han har to voksne børn.

CV - Tim E. Halvorsen (f. 1964)

2019 – Projektdirektør Kanalbyen i Fredericia og Naturbydelen P/S
2014 - 2019: Projektdirektør, Kanalbyen i Fredericia
2008-2014: Kommunaldirektør, Lyngby-Taarbæk Kommune
2000-2008: Direktør Køge Kommune
1995-2000: Økonomisk Konsulent i KL
1990-1995: Økonom, BUPL, politisk økonomisk sekretariat
1990: Cand.polit. fra Københavns Universitet