Åbent hus og guidet rundtur i Naturbydelen

  • Naturbydelen Med Strandkanten Forrest Web
Der er både naturoplevelser og fremvisning af boliger på programmet, når Naturbydelen inviterer til åbent hus søndag den 2. oktober. Her kan man blive vist rundt i området, plukke bær og sejle med trækfærge – og få et kig indenfor i ejerboligerne Strandkanten og bofællesskabet Havtorn.

Tæt på 100 mennesker bor nu i Naturbydelen, som allerede inden de første flyttede ind, blev anlagt med bærhaver, søer, vandløb, skov, legeplads og en trækfærge. Det kan man opleve søndag den 2. oktober, hvor man også kan få et indtryk af, hvordan det er at bo i den nye bydel. Der bliver nemlig mulighed for både at kigge ind i en lejlighed, der er under opførelse i ”Strandkanten”, og at opleve boliger og fællesfaciliteter i ”Havtorn”.

Strandkanten er ejerboliger i både ét og to plan, alle med udsigt til Ringkøbing Fjord. Boligerne varierer i størrelse og indretning, så der er forskellige muligheder for familier, par og singler. Er man 50 år eller ældre, kan man også bo i Havtorn, som er et bofællesskab med lejeboliger, der er opført til formålet – med fælles værksted, orangeri, gæsteværelse og festlokale.

Nybyggeri og natur

- Vi håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at opleve, hvad Naturbydelen har at byde på. Der er ikke mange steder, hvor man kan bo i nybyggede boliger med naturen lige uden for døren, og så håber vi også, at flere og flere vil få øjnene op for den gode udflugtsmulighed, som naturarealet tilbyder for både voksne og børn, siger Peter Kirketofte, der er projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K.

Det kan man på dagen opleve ved selvsyn på et par korte vandreture i området, hvor man kan høre om, hvordan Naturbydelen adskiller sig fra andre nye bydele, og hvad planerne er for den videre udvikling af området. Der er også mulighed for at plukke bær i bærhaverne, benytte trækfærgen eller lade børnene lege på legepladsen.

Hele arrangementet foregår søndag den 2. oktober 2022 kl. 12-15 i Naturbydelen, Strandvejen 2, 6950 Ringkøbing. De guidede ture afgår fra bofællesskabet Havtorn kl. 13 og kl. 14, og man møder bare op.

Det er entreprenøren Frifeldt, som opfører boligerne i Strandkanten, mens Realdania By & Byg har opført Havtorn som en del af Realdanias initiativ ”Rum og fællesskaber for ældre”.

Almene boliger

Foruden Strandkanten og Havtorn kan man i Naturbydelen også bo i de almene lejeboliger ”Fjordudsigten”, som for nylig inviterede til første spadestik på de sidste 33 af i alt 80 boliger. Er man interesseret i disse boliger, kan man kontakte Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Hvor finder jeg