Nu kan man lade bilen op i Naturbydelen

  • 211103 SPP 3021 Linsesløring Web Mads Tranekjer Frederiksen ved Naturbydelens første ladestander til elbiler. Foto: Søren Palmelund
Naturbydelen i Ringkøbing har fået sin første ladestander til elbiler. Det glæder 27-årige Mads Tranekjer Frederiksen, som midt i november flytter ind i Fjordudsigten. For ham er det at bo i Naturbydelen et ”grønt valg”.

For nylig flyttede de første beboere ind i Ringkøbing-Skjern Boligforenings meget energivenlige passivhuse i Naturbydelen, og nu har bæredygtigheden fået endnu et nøk. Boligforeningen har nemlig opsat den første af foreløbig to ladestandere med to stik i hver, som alle i bydelen kan benytte, hvis de skal lade elbilen eller hybridbilen op.

- For mig er det et grønt valg at flytte til Naturbydelen og i de nye passivhuse – og jeg synes, at det er helt naturligt i forhold til konceptet, at man også kan lade bilen op, siger Mads Tranekjer Frederiksen, som midt i november flytter i en af Boligforeningens almene lejeboliger.

Mads Tranekjer Frederiksen er 27 år og fra Sønderjylland. Efter studieårene i Aarhus flyttede han til Ringkøbing i 2019 og blev lærer på Dejbjerglund Efterskole syd for byen. Nu flytter han fra et ældre byhus til Naturbydelen og ind i Fjordudsigten.

- Jeg vil gerne bo i nyt, hvor tingene bare er i orden, og så har jeg en god udsigt fra min altan. Det tiltaler mig, siger Mads Tranekjer Frederiksen, som også lægger vægt på roen og det at have naturen og gangstierne tæt på.

Ideelle rammer til motion

- Jeg vil rigtig gerne i gang med at løbe igen, og her er rammerne ideelle. Jeg har også flere kolleger, der bor i området, og som jeg kan løbe eller cykle med. Og så vil jeg benytte mig af, at der er et net af stier, som gør, at man kan transportere sig ind til Ringkøbing by uden at bruge landevejen, siger Mads Tranekjer Frederiksen.

Når den unge efterskolelærer alligevel benytter landevejen, foregår det i hans Volkswagen plugin-hybrid – og så vidt som overhovedet muligt på el.

 

Fakta: Passivhusene i Fjordudsigten

Ringkøbing-Skjern Boligforening har for nylig færdiggjort første etape af byggeriet Fjordudsigten med almene lejeboliger.

Det er såkaldte passivhuse med et energiforbrug, der er så lavt, at husene ikke skal tilsluttes fjernvarmenettet.

Interesserede kan opleve boligerne mandag den 15. november kl. 16–17, når Ringkøbing-Skjern Boligforening holder åbent hus.

  • 211103 SPP 0013 HDR Ringkøbing-Skjern Boligforenings nye passivhuse ”Fjordudsigten”. Foto: Søren Palmelund