April: Naturen springer ud

  • Naturbydelen Lilla Blomster Naturen springer ud i april. Jørn Deleuran
I april er man ikke i tvivl om, at det er forår i Naturbydelen. Se her, hvad der blomstrer og gror i de forskellige naturområder.

Skoven

Her kan man i skoven stadig se rødellen og hasselbusken blomstre, men nu er aspen også sprunget ud med rakler, både Bævreasp og Hybridasp er at finde i skoven. Pilen står også stadig med gæslinger, der springer ud her i løbet af april, og får smukke gul/hvide rakleagtige blomsterstande. Hjertetræet blomstrer også her i april men dets blomster er næsten ikke til at få øje på, dog kan man tydeligt genkende træet på dets karakteristiske duft af kanel eller karamel, afhængig af hvem du spørger!

Den smukke genkendelige fuglekirsebær springer også i blomst hen mod slutningen af april og er nem at spotte i brynet, både med sine overdådige hvide blomster og den søde duft. Derfor tiltrækker den også mange fugle og bier. Det lille kræge-blommetræ og slåen-busken blomstrer også nu, i skovbrynet, ligesom fuglekirsebærtræet får de smukke hvide, velduftende blomster.

Søer og vandløb

Ved vådområderne finder man, sammen med rødellen og pilen der stadig blomstrer, også bævreaspen med rakler, og moseporse busken der får flotte små grøn/røde rakler. De giver en smuk farve til de ellers nøgle grene.

Læhegn

Læhegnet prydes af hvide blomster her i april måned. Både bærmispel, fuglekirsebær, mirabel-blomme og slåen lyser op med skumme, velduftende, hvide blomster langs hegnet. Bærmispels blade springer ud samtidig med blomstringen, modsat de andre der blomstrer før løvspring. Bladene på bærmisplen har en flot kobberagtig farve her i begyndelsen af sæsonen, men ændres til grønne senere på forsommeren.

Bærhaverne og frugtlunden

I bærhaverne kan man nu se Lærken, der er blandt Danmarks to eneste løvfældende nåletræer, vågne op fra vinteren. Lærken får oprette, rødbrune kogler lige før løvspring.

I frugtlunden og blandt trægrupperne kan man også nyde mirabellens overdådige hvide blomstring.

Hvor finder jeg