Senior bofællesskab

14 lejeboliger på 50-120 m2, attraktive fælles faciliteter, direkte adgang til naturen og udsigt til fjorden.
Se videodagbog maj 2020
Faellesrum Seniorbofaellesskab Naturbydelen

Få en sjovere og lettere hverdag

Er du 50+, og drømmer du om ny bolig, hvor tingene bare fungerer, med færre kvadratmeter, minimal vedligehold, mindre havearbejde, gode fællesfaciliteter og nærhed til naboer? Vil du gerne bo midt i naturen, lige ved vandet og tæt på byen? Så er det nye seniorbofællesskab i Naturbydelen i Ringkøbing måske noget for dig!

Her er det klassiske bofællesskab med private boliger og haver omkring et fælleshus blevet sløjfet. I stedet består det kommende seniorbofællesskab i Naturbydelen af tre bygninger i 2-3 etager med 14 private lejeboliger, der blandes fælles faciliteter som værksted, bibliotek og fællesrum.

Seniorbofællesskabet opføres og udlejes af Realdania By & Byg for Realdania. Seniorbofællesskabet står klar til indflytning i det tidlige efterår 2020, men du kan allerede nu - helt uforpligtende - ansøge om en af de 14 lejeboliger og dermed få indflydelse på den afsluttende indretning og udviklingen af fællesskabet.

 • Faellespladsen Seniorbofaellesskab Naturbydelen I hjertet af seniorbofællesskabet bliver fællespladsen et centralt mødested i hverdagen AART architects
 • Seniorbofaellesskab - Boligeksempel De tre største boliger er 120 m2 i to plan. AART architects
 • Bibliotek Seniorbofaellesskab Naturbydelen Fra biblioteket/loungen over fællesrummet er der udsigt til naturen og Ringkøbing Fjord. AART architects
 • Faellesrum Seniorbofaellesskab Naturbydelen Fællesrummet kan rumme 30-40 mennesker og får et anretterkøkken. AART architects

Indretning

 • 14 lejeboliger 50-120 m2 (ét eller to plan)
 • Eget køkken, stue, toilet/bad, 1-2 værelser og altan/terrasse.
 • Fællesrum med anretterkøkken
 • Lounge/bibliotek
 • Vaskeri
 • Grejskur
 • Grovværksted
 • Væksthus
 • Gæsteværelse
Plantegninger og priser
Dorthe Bent Neel 12

Midt i naturen - tæt på byen

Seniorbofællesskabet får direkte adgang til blomstrende enge og de mange andre naturoplevelser, der allerede er skabt i Naturbydelen: Bærhaver, frugtlunde, søer, en ny skov, en bæk og stier, der forbinder den nye bydel med Ringkøbings historiske bymidte, som kan nås på 10 minutter.

Den nye naturbydel grænser op til de eksisterende villakvarterer i Ringkøbing, og hopper man op på sin cykel, kan man komme til nærmeste indkøbsmulighed på 5 minutter. Byens mange butikker og kulturtilbud ligger inden for 4-5 kilometer og kan nås både på cykel og i bil.

Om seniorbofællesskabet

Øget livskvalitet, en sjovere og lettere hverdag og mindre ensomhed. Dét er målet med Realdania By & Bygs bud på fremtidens seniorbofællesskab, som nu opføres i Naturbydelen i Ringkøbing. Seniorbofællesskabet 'Havtorn' er udviklet som en del af Realdanias indsats for at kickstarte byggeriet af seniorbofællesskaber. En indsats, der skal afprøve nye løsninger og måder at udvikle bofællesskaber på, imødekomme den stigende efterspørgsel på denne boform og inspirere andre til at bygge flere boliger af denne type.

Eksemplet i Naturbydelen søger at vise, hvordan seniorer kan tage bolig i et givende fællesskab midt i den livsbekræftende danske natur, og her imødegå den ensomhed, mange kan opleve, og samtidig give plads til alle vores individuelle forskelle, når vi lever det gode liv.

Læs mere på realdania.dk

Fakta 

- 14 lejeboliger (50-120 m2)
- 250 m2 fælles faciliteter
- Husleje: 5.250 - 11.000 kr./md.
- Areal: 2.700 m2
- Etagemeter: 1.270
- Arkitekt: AART architects
- Totalentreprenør: Jens Jensen Murer og Entreprenør A/S
- Rådgivere: Tækker rådgivende Ingeniører, Gustin landskab og Gemeinshaft
- Bygherre: Realdania By & Byg for Realdania
- Byggestart: September 2019
- Indflytning: Efteråret 2020

Realdania By & Byg logo
Jørgen Søndermark
Projektleder Realdania By & Byg jso@realdaniabyogbyg.dk 29 69 52 65

Ansøg nu og få indfyldelse

De 14 lejeboliger i seniorbofællesskabet bliver udlejet af Realdania By & Byg. Seniorbofællesskabet står klar til indflytning i det tidlige efterår 2020, men alle over 50 år kan søge allerede nu. Det er nemt og uforpligtende. Og søger du inden juni 2020, kan du får indflydelse på den afsluttende indretning.

Du skal sende din ansøgning til Realdania By & Byg på e-mail info@realdaniabyogbyg.dk eller med post (mrk.: Senior ansøgning).

Hent ansøgningsskema
Publikationsforside Fremtidens Seniorbofaellesskab

10 bud på fremtidens seniorbofællesskab

Bo småt. Lev stort. I denne publikation samler Realdania op på de erfaringer, der er gjort i arbejdet med 10 seniorbofælleskaber, der indtil videre er etableret eller på vej over hele landet, herunder seniorbofællesskabet i Naturbydelen i Ringkøbing.

 • Publikation
 • Seniorbofællesskaber
 • Livskvalitet
Udgivet 28. februar 2020
Sider 28
Forfatter Andel
Udgiver Realdania
Hvor finder jeg
 • Strandkanten 6
  Strandkanten

  Frifeldt opfører 40 ejerlejligheder i både ét og to plan i første række til Ringkøbing Fjord.

 • Faellespladsen Seniorbofaellesskab Naturbydelen
  Seniorbofællesskab

  Realdania By & Byg opfører et anderledes seniorbofællesskab med 14 private lejeboliger og et væld af fælles faciliteter.

 • Fjordudsigten I Naturbydelen Ringkøbing K
  Fjordudsigten

  Ringkøbing-Skjern Boligforening opfører 85 almene lejeboliger, der bliver blandt landets mest energieffektive.

Viser fra