Jasmin Cohen og Marcus Stenskjær flyttede i foråret ind i en almen lejebolig i Fjordudsigten i Naturbydelen. Her sætter de stor pris på naturen, naboskabet og deres nye familiemedlem, dværgschnauzeren Luna.
- Det er dejligt at være i naturen. Der er er virkelig flot herude. Man skal bare have tid, når man er ude at gå, for man ender tit med at stå og snakke en halv time til tre kvarter!
Sådan sammenfatter 25-årige Marcus Stenskjær de to store fordele, som hans jævnaldrende kone Jasmin Cohen og han selv oplever ved at bo i Naturbydelen: naturen – og hyggen ved det gode naboskab.
Mens Jasmin bruger området meget til gåture rundt om søerne og langs Ringkøbing Fjord, har Marcus tegnet sig for en af de små nyttehaver for beboere, som for nylig blev indviet.
Det unge par, som i mellemtiden har nået at fejre bryllup, flyttede ind i en af Ringkøbing-Skjern Boligforenings almene boliger pr. 1. marts – til væsentlig mere plads, end de havde været vant til. Hermed skiftede de nemlig en 50 m2 1800-tals bylejlighed i Vejle ud med 115 m2 i det nybyggede ”Fjordudsigten”.
Plads til en lille firbenet
- Det er virkelig skønt med alt den plads. Området er så dejligt til lige at gå eller løbe en tur og kigge ud over det hele, siger Jasmin.
Al den nye plads åbnede op for, at den lille husstand i maj kunne udvides med et tredje medlem af den mere pjuskede slags. Nærmere bestemt Luna, en livlig dværgschnauzer, og de firbenede har det som bekendt med at betyde flere gåture i det fri - og flere små tilfældige møder.
- Vi havde kun lige fået hunden og gik ud for at få hende luftet, og så var der en nabo, der spurgte, om vi havde en snor – og en anden nabo sagde, at de havde en gammel hundesele, som vi kunne låne. Der er mange der har hund, og når man er ude at gå, møder man tit hinanden, fortæller Jasmin.
Netop de mange små møder med beboerne, også fra nabobebyggelserne Havtorn og Strandkanten, oplever parret som en stor forandring.
- Vi har boet i Vejle i 4-5 år, og der talte vi sjældent mere end kortvarigt med vores naboer . Det siger noget om kulturelle forskelle. Det er mere afslappet her, man har lidt mere tid det er ikke bare sådan – ”vi skal videre…”, fortæller Marcus, som også mener, at det har meget at sige, at det er en ny bydel, og at alle derfor har et behov for at få kontakt til andre.
Køkkenet, området og nærheden til byen gjorde udslaget
At parret rykkede tilværelsen op med rode og flyttede til Ringkøbing skyldes, at Marcus, som har en bachelor i historie fra Syddansk Universitet, blev ansat som formidler på Ringkøbing Fjord Museer. Efterfølgende har Jasmin, der er professionsbachelor i Global Nutrition and Health, fået arbejde i køkkenet på et plejehjem i ti minutters cykelafstand.
Og når valget faldt på lige præcis Fjordudsigten, var det ifølge parret både på grund af køkkenet, muligheden for at have kæledyr, at det ligger i et dejligt område, og fordi man hurtigt kan komme ind til Ringkøbing by på cykel .
Nu - efter at bolig, bryllup og kæledyr er kommet hurtigt på plads, er næste skridt fritidsaktiviteter i området. Her har Jasmin allerede meldt sig i fitnesscenter, og Marcus er tændt på noget med vand.
- Det kunne være spændende at lave noget ved fjorden på et tidspunkt – padleboard eller kajak, siger han.
Skærehaven byder velkommen
Afslutningsvis giver Jasmin sine betragtninger om hele området:
- Man har kaldt det Naturbydelen, fordi man vil gerne vil noget. Der er faktisk tænkt over det – det er dejligt. Det er også det, at der er investeret i frugttræer og bærbuske – og den der skærehave med krydderurter gør, at man føler sig velkommen. Man vil gerne have, at der er nogen, der bor her. Vi har lige hentet ingredienser, det har vi gjort et par gange. Og så snart der kommer bær på buskene og frugt på træerne, står vi dernede . Det var noget af det allerførste, vi lagde mærke til herude. At det er indbydende.
Marcus supplerer:
- Der er blevet investeret noget i, at det skal være flot herude. Det er unikt i forhold til det, vi kommer fra. Og så er der aftrykket af boligerne – det er ikke bare kæmpestore villahaver med græsplæner. Der er givet plads til så meget natur som muligt.