gå- og cykeltur med arkæologisk indhold

  • Skov 2 Området, hvor Naturbydelen opføres, har været beboet i flere tusind år. PalmePHOTO
Deltag i en gå- og cykeltur, hvor du hører om de arkæologiske fund i Naturbydelen og i Naturkraft – og naturens fascinerende evne til at bevare fund fra fortiden. Hør også om tankerne bag Naturbydelen og de nye boliger og nyhederne i Naturkraft. Vi holder en pause i Havtorn i Naturbydelen, hvor man er vært ved en forfriskning.

Søndag den 4. juni 2023 kl. 14 - ca. 17

Turen starter i Naturbydelen, hvor vi oplever området og hører om de arkæologiske fund. Vi holder pause i bofællesskabet Havtorn, hvor vi får en forfriskning, hvorefter vi tager cyklerne og kører ad naturskønne stier til Naturkraft.

Ved Naturkraft vil vi høre om de arkæologiske fund her og om de seneste nyheder i oplevelsescentret. 

Tag gerne kaffe/te med. Der bliver lejlighed til at nyde det i det rekreative område ved Naturkraft.

Mødested: P-plads ved den store sø for enden af Strandengen, Naturbydelen, 6950 Ringkøbing. Vi slutter i det rekreative område i Naturkraft, Naturparken 10, 6950 Ringkøbing. Bemærk at start- og slutsted ikke er det samme.

Medbring: Cykel og cykelhjelm samt evt. kaffe/te og siddeunderlag. Hav praktisk tøj på efter vejret og godt fodtøj.

Pris: Det er gratis at deltage.

Tilmelding: Ingen tilmelding. Mød bare op.

Arrangører: Det er 2 frivillige ved Naturkraft/Naturbydelen, som står for gå- og cykelturen. Det er arkæolog Poul Krogh Jørgensen fra Ringkøbing Fjord Museer, som fortæller om de arkæologiske fund.

  • IMG 20220816 174822518 HDR Vi kommer tæt på de nye boliger i Naturbydelen.
  • Fælleskøkken Og Fællesrum I Seniorbofællesskabet Havtorn Vi besøger bofællesskabet Havtorn, som er for alle over 55 år.
  • Soegegroefter Web Arkæologerne har screenet Naturbydelens område ved hjælp af søgegrøfter. Det kom der nogle interessante fund ud af. Ringkøbing-Skjern Museum
  • Stenokse Web Stenøksen fra Stenalderen var et af de fund, der blev gjort, da arkæologerne undersøgte Naturbydelens område. Ringkøbing-Skjern Museum
  • Lerkar Fra Bronzealderen Web Et lerkar fra Bronzealderen dukkede også op. Ringkøbing-Skjern Museum