Dyrene kommer på græs

  • Køer På Græs
Hele familien er velkommen, når dyrene slippes løs på Naturbydelens folde lørdag den 27. april kl. 10.

Lørdag den 27. april er en særlig dag i Naturbydelen, hvor alle kan være med til sige velkommen til de dyr, der skal tilbringe hele sommeren på de grønne marker ved fjorden.

Velkomstfesten starter på parkeringspladsen ved den store sø kl. 10, hvor landskabsingeniør Jakob Albæk fra Ringkøbing-Skjern Kommune og Naturbydelens frivillige guider byder velkommen.

Herfra går turen til folden. Her slipper dyreholderne får og køer løs, så man kan opleve øjeblikket, hvor de springer ud i det grønne og udforsker deres nye hjem.

Lær om naturpleje og få inspiration til oplevelser i naturen

Mens dyrene finder sig til rette, inviterer dagens værter gæsterne med på en kort tur. Her vil Jakob Albæk fortælle lidt mere om, hvordan dyrene er med til at pleje naturen, mens Naturbydelens guider giver tips til flere oplevelser i området.

Hør mere om dyrene 

Når turen er slut, står de to dyreholdere Kim Krogsgaard og Merete Jensen klar til at svare på spørgsmål om dyrene. Og hvis man vil sikre sig et stykke lokalt oksekød, er det muligt at bestille.

Opdatering 26. april: Der er desværre afbud fra køerne, da der pt er for meget vand på deres fold til, at det er forsvarligt at sætte dem ud. Fårene og deres fold er til gengæld helt forårsklar og der er kaffe på kanden til alle i Fjordudsigten.

'Åbent hus' i naturen og lejeboligerne

Naturen er åben hele dagen, og alle er velkomne til at udforske naturlegepladsen, prøve en tur med trækfærgen eller gå på opdagelse på den helt nye sti gennem skoven. Naturbydelens guider hjælper med gode tips og kort over området.

Der er åbent hus i bofællesskabet Havtorn, hvor man kan se en prøvebolig og opleve de netop nyindrettede fællesfaciliteter. I de almene lav-energiboliger Fjordudsigten kan man kigge ind i en ubemandet prøvelejlighed.

Så pak en madkurv, tag familien under armen og vær med til en formiddag med dyr og natur. Ingen tilmelding nødvendig – arrangementet er gratis og åbent for alle.

Arrangementet er organiseret af Ringkøbing-Skjern Kommune og Naturbydelen Ringkøbing K.