Selskabet bag Naturbydelen

Udviklingen af Naturbydelen i Ringkøbing sker i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg.
Naturbydelen Foerste Spadestik Seniorbofællesskab Spadestik

Byudvikling i partnerskab

Udviklingen af Naturbydelen i Ringkøbing sker igennem partnerselskabet Ringkøbing K Aps, der ejes af Ringkøbing-Skjern Kommune (25%) og Realdania By & Byg (75%).

Ringkøbing K ApS ledes i dagligdagen af et projektsekretariat i tæt samarbejde med de to ejere. Projektsekretariatet består af projektdirektør Tim E. Halvorsen og chefkonsulent Ann Hein. Herudover er der løbende tilknyttet eksterne rådgivere til konkrete opgaver.

 

Naturbydelen Byggemodning Strandvejen Sø

NATURBYDELEN SKABER RAMMERNE

Byudviklingsselskabet Ringkøbing K ApS har følgende opgaver:

- Salg af byggegrunde til investorer og entreprenører
- Byggemodning af grundene
- Kommunikation og markedsføring af Naturbydelen
- Det er også Ringkøbing K Aps, der har udarbejdet udviklingsplanen for Naturbydelen (offentliggjort august 2014) efter et parallelopdrag med deltagelse af tre hold bestående af arkitekter, rådgivere og byens borgere og interessenter (gennemført i 2012-2013)

Grundlaget for partnerskabet er en partnerskabsaftale. De to ejere har i partnerskabsaftalen formuleret en fælles ambition og vision for projektet, der er udmøntet i syv visionspunkter.

Læs om udviklingsplanen
Foerste Spadestik Seniorbofællesskab Naturbydelen Spadestikket

Bestyrelsen

Ringkøbing K Aps har en selvstændig bestyrelse, som består af fem medlemmer, hvor Ringkøbing-Skjern Kommune udpeger to medlemmer og Realdania By & Byg A/S udpeger tre medlemmer, herunder formanden.

Bestyrelsen består af:

  • Uffe Steiner Jensen (formand)
  • Hans Østergaard, Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Søren Elbæk, Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Peter Cederfeld, Realdania By & Byg A/S
  • Claus Ravn, Realdania By & Byg A/S

Ringkøbing-Skjern Kommune har fortsat sine sædvanlige lovbestemte myndighedsopgaver. Det vil således også fremover være Ringkøbing-Skjern Byråds ansvar at tage sig af fx. kommune- og lokalplanlægning, byggetilladelser m.v. i byudviklingsområdet.

Naturbydelen Almene Boliger RS Panorama
God dialog med bygherrer skal sikre Naturbydelens kvaliteter

Strandkanten, Fjordudsigten og et seniorbofællesskab er på vej. De nye boligbyggerier passer alle ind i de ambitiøse planer for en bydel midt i naturen, men hvordan sikres det, at Naturbydelen får de tilsigtede kvaliteter? Det kan man nu læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Fjordudsigten I Naturbydelen Ringkøbing K
Første spadestik til 47 energieffektive almene boliger med fjordudsigt

Nogle af landets mest energieffektive almene boliger bliver nu opført i Ringkøbings nye Naturbydel. Bygherren Ringkøbing-Skjern Boligforening stikker spaden i jorden til bebyggelsen Fjordudsigten onsdag den 4. marts kl. 15.30.

Tim E Halvorsen - Projektdirektør Naturbydelen i Ringkøbing
Naturbydelen i Ringkøbing får ny direktør fra årsskiftet

Projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia, Tim E. Halvorsen, sætter sig også i direktørstolen for Naturbydelen i Ringkøbing fra den 1. januar 2020.

Seniorbofaellesskab - Faellespladsen
Kom til infomøde om fremtidens seniorbofællesskab i Naturbydelen

Vil du gerne bo i et anderledes bofællesskab for aktive 50+'ere? Så kom og se byggeriet og hør om udlejningsprocessen, når bygherren og udlejeren Realdania By & Byg inviterer til infomøde onsdag den 20. november 2019.