Konkurrence om fremtidens seniorbofællesskab: To markante forslag går videre til den afgørende fase

27. juni 2018

Et nytænkende bud på de fysiske rammer for fællesskaber og en stærk kobling mellem boliger, fællesfaciliteter og natur. Dét er nogle af de kvaliteter, som har været afgørende for valget af de to forslag, der nu er gået videre til den afgørende fase i konkurrencen om udviklingen af fremtidens seniorbofællesskab i Ringkøbings nye naturbydel.
Hvordan skal fremtidens bofællesskab for aktive seniorer se ud for at skabe de bedste rammer for fællesskaber i hverdagen?

Det er det centrale spørgsmål, som fire rådgiverhold med arkitekter, ingeniører, landskabsarkitekter, entreprenører og eksperter med viden om seniorers liv har arbejdet med siden starten af maj, hvor Realdania By & Byg igangsatte en idé- og projektkonkurrence om udviklingen af et nyt bud på fremtidens seniorbofællesskab i Ringkøbings nye naturbydel.

I sidste uge afleverede de fire hold deres første tanker om udformningen af seniorbofællesskabet, som Realdania By & Byg opfører som et eksempelbyggeri, der skal vise nye veje for udviklingen af seniorbofællesskaber over hele landet. Byggeriet er et led i Realdanias samlede indsats ’Rum og fællesskaber for ældre’, der bl.a. handler om at kickstarte byggeriet af seniorbofællesskaber og om at få nuværende og kommende seniorer til at overveje, hvordan de gerne vil bo, når de bliver ældre.

- Alle fire forslag præsenterer nogle interessante bud på, hvordan bofællesskabets 15 private boliger og fællesarealer kan smelte sammen på nye måder, der fremmer fællesskaber i hverdagen, siger Jørgen Søndermark, projektleder i Realdania By & Byg, og fortsætter:

- Samtidig har alle holdene forstået at bringe den mangfoldige natur, der allerede er udviklet i Naturbydelen, helt tæt på bebyggelserne og gøre den til omdrejningspunkt for fælles faciliteter og aktiviteter.

Få nyt om udviklingen af seniorbofællesskabetSkriv dig på Naturbydelens boligliste 

E+E Arkitekter og AART architects går videre

To af holdene, som ledes af hhv. Elkiær + Ebbeskov Arkitekter og AART architects, har præsenteret særligt markante og anderledes bud, og det er derfor de to forslag, der nu skal arbejdes videre med i konkurrencens anden og afgørende fase.

- Vi har valgt at gå videre med to forslag, der rummer to meget forskellige strategier og bud på, hvordan vi indfrier vores ambitioner om at skabe fremtidens bofællesskab for aktive seniorer, siger Jørgen Søndermark, og uddyber:

- Det ene forslag udmærker sig på udformningen af byggeriet og ideerne til, hvordan privatliv og fællesskaber kan smelte sammen i hverdagen, mens det andet præsenterer en meget stærk kobling mellem bygningerne, landskabet og naturen. Det er nogle kvaliteter, som vi ser frem til at arbejde videre med i den næste fase.

I konkurrencens anden fase skal de mange gode tanker og ideer omsættes til to konkrete projektforslag med tegninger, planer og diagrammer, der viser, hvordan boligerne, fællesfaciliteterne og landskabet omkring konkret vil komme til at se ud. Ét af forslagene udpeges som vinder og vil efterfølgende blive opført med Realdania By & Byg som bygherre.

De to endelige forslag bliver afleveret den 22. august, og vinderforslaget ventes at blive offentliggjort i starten af september.

Seniorbofællesskabet ventes at stå klar til indflytning i 2020.

Ud over byggeriet i Ringkøbing, udvikler Realdania i samarbejde med pensionsselskaber og almene boligorganisationer nye seniorbofællesskaber en række andre steder i landet.

Fremtidens seniorbofællesskab bliver opført midt i naturen, ved Ringkøbing Fjord og med stiforbindelse til Ringkøbing by
​Her bliver fremtidens seniorbofællesskab opført i Naturbydelen i Ringkøbing.

FÅ NYT OM SENIORBOFÆLLESSKABET

Skriv dig på Naturbydelens boligliste og få nyheder og materiale om seniorbofællesskabet, invitationer til arrangementer og nyt om andre boligprojekter. Det er helt uforpligtende at skrive sig op! Når du tilmelder dig, accepterer du vores privatlivspolitik.

 

 

-->