Ni medicinstuderende flytter ind i Naturbydelen for en aften

23. april 2018

Onsdag aften får ni medicinstuderende fra Aarhus Universitet en forsmag på livet i Ringkøbings nye naturbydel, når de bliver budt på rundvisning i naturen og en uformel middag i det første hus i bydelen.

Kan helt nye boliger med udsigt til Ringkøbing Fjord, direkte adgang til attraktiv natur og nærhed til naboer være med til at få nyuddannede læger fra Aarhus Universitet til at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune?

Det vil vise sig, når ni medicinstuderende ved Aarhus Universitet onsdag aften den 25. april besøger Naturbydelen i Ringkøbing og det første hus i den nye bydel. Besøget er det sidste af en række arrangementer, som de studerende har deltaget i under et tre uger langt praktikforløb hos praktiserende læger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Et forløb, der på sigt kan være med til at åbne flere medicinstuderendes øjne for de muligheder, området har at byde på.

- Vi håber selvfølgelig, at de studerende vil opleve, at Naturbydelen er et nyt, spændende og attraktivt boligtilbud, som man ikke kan finde andre steder i den midt-vestjyske region. Her kan man få en helt ny bolig tæt på vandet, naturen, sine naboer og resten af Ringkøbing by med dens mange tilbud, siger Peter Kjølby, projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K, og fortsætter:

- Den mulighed, håber vi, kan tiltrække mange forskellige typer mennesker, bl.a. læger, der både har gode muligheder for at have en almen lægepraksis i kommunen eller arbejde på det kommende regionshospital i Gødstrup. Derfor glæder vi os meget til at møde de medicinstuderende og høre deres mening om Naturbydelen og boligerne.

Vestjysk gourmet på terrassen

Efter en guidet tur gennem Naturbydelens smukke natur, inviterer Naturbydelen og Frifeldt Huse de studerende på et uformelt måltid i udstillingshuset i Strandkanten, der er det første boligkvarter i Naturbydelen. Her serverer Restaurant Kommandobroen i Hvide Sande gourmet hot dogs lavet med lokale råvarer på husets store træterrasse, hvorfra man kan nyde udsigten til Ringkøbing Fjord.

I løbet af aftenen vil læge Susanne Krogsgaard fortælle om livet som praktiserende læge i Ringkøbing-Skjern Kommune. Desuden vil Dorthe Frydendahl, der er bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, orientere om kommunens tilflytter-jobordning og tilflytter-netværk.

- Vi oplever i øjeblikket mangel på praktiserende læger i vores område, så vi håber, at besøget i Naturbydelen vil bidrage til at give de studerende en god oplevelse af jobmulighederne i kommunen og ikke mindst de attraktive boligtilbud, der bliver udviklet i Naturbydelen i de kommende år, siger Dorthe Frydendahl.

FAKTA

De ni medicinstuderende er i sidste praktikforløb, inden deres afsluttende eksamener til sommer.

De er i praktik i lægehuse i Vorgod-Barde, Videbæk, Spjald, Tarm, Skjern, Ringkøbing og Hvide Sande. I løbet af de tre ugers praktik har de medicinstuderende boet på Career Campus i Ringkøbing.

Besøget i Naturbydelen er det sidste ud af en række arrangementer rundt omkring i Ringkøbing-Skjern Kommune, der har til formål at øge de studerendes kendskab til områdets udvikling, aktivitetstilbud og attraktioner.

Middagen finder sted i udstillingshuset i kvarteret Strandkanten, der – fuldt udbygget – vil bestå af 33 ejerboliger, der opføres som dobbelthuse og rækkehuse i to plan på hhv. 118 og 139-150 m2.

FÅ NYT OM STRANDKANTEN

Skriv dig på Naturbydelens boligliste og få salgsprospektet for STRANDKANTEN, nyt om udviklingen af husene, invitationer til Åbent Hus og andre arrangementer og nyt om andre boligprojekter. Det er helt uforpligtende at skrive sig op! Når du tilmelder dig, accepterer du vores privatlivspolitik.

 

 

-->