Her er de første vejnavne i Naturbydelen

9. februar 2017

Nærheden til Ringkøbing Fjord og placeringen midt i et frodigt engområde har givet inspiration til de fire første veje i Ringkøbings nye naturbydel.
Jeg bor på Strandkanten. Sådan kan de første beboere i Ringkøbings nye naturbydel svare, når de bliver spurgt om deres adresse.

I tirsdags godkendte Ringkøbing-Skjern Kommune de fire første vejnavne i Naturbydelen Ringkøbing K: Strandkanten, Strandvejen, Strandengen og Fjordvænget.

- Det har været vigtigt for os, at vejnavnene klart signalerer, at de første boliger i den nye bydel bliver opført i et smukt engområde i første række til Ringkøbing Fjord, siger Dorthe Frilund Jensen, projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K.

Alle fire navne er fundet blandt de 340 forslag, som Naturbydelen modtog i en åben navnekonkurrence i december sidste år.

Tre nye veje i år

Strandkanten bliver den første beboelsesvej i den nye bydel. Den vil sno sig gennem 36 toetagers dobbelt- og rækkehuse, som den midtjyske entreprenør Frifeldt opfører midt i den fjordnære natur. De første boliger ventes klar omkring årsskiftet.

Læs mere om de 36 engboliger

For at gøre plads til byggeriet af de første 36 boliger, bliver den nuværende adgangsvej, Hebolgårde, flyttet i løbet af sommerhalvåret. Den nye adgangsvej får navnet Strandvejen, da den vil forbinde hele den nye bydel med fjorden. Vejen der vil løbe parallelt med fjorden gennem de kommende boligkvarterer i engen får navnet Strandengen. Første del anlægges samtidig med Strandvejen og Strandkanten.

Det næste boligkvarter, som kan begynde at tage form allerede til næste år, ligger tættest på det nuværende parcelhuskvarter Heboltoft. Beboelsesvejen gennem dette kvarter er døbt Fjordvænget.

To nye torve

Samtidig med de fire nye veje, har Ringkøbing fået to nye torve: Æble Torv og Bær Torv.

De to torve ligger med et par hundrede meters mellemrum, som en integreret del af den hvide hovedsti, der løber centralt gennem Naturbydelen og forbinder den med resten af byen. Torvene er belagt med røde teglsten, der præger de historiske bygninger i Ringkøbings bymidte, og her kan besøgende og kommende beboere holde picnics, spille bold, arrangere markedsdage og meget andet. Det ene torv ligger i hjertet af en æblehave med seks forskellige sorter, mens det andet ligger lige ved en bærhave, hvor man bl.a. kan plukke fire forskellige slags hindbær.

Flere navne på vej

Fuldt udbygget vil der være godt 20 veje i Naturbydelen, der alle bliver navngivet med inspiration fra det varierede plante- og dyreliv, som findes i området. Desuden bliver hovedstierne, skoven og de største søer, der allerede er skabt, navngivet i den kommende tid.
-->