Kom til naturevent i efterårsferien

5. oktober 2016

I efterårsferien kan du få en naturoplevelse i det færdige naturområde i Naturbydelen Ringkøbing K. Deltag i en tømmerflådedyst, byg et insekthotel, oplev den spiselige naturbydel og hør om boligerne midt i naturen.

Naturbydelen er allerede i dag et åbent fritidstilbud til Ringkøbings borgere, og vi vil vise, hvordan Naturbydelen kan bruges til plukketure, vandreture, motion, fuglekiggeri, picnic og undervisning i det fri. På dagen vil du kunne deltage i tømmerflådesejlads, bygge et insekthotel, vandre i den spiselige naturbydel, eller se hvordan du kan bo i Naturbydelen Ringkøbing K.

Natureventen finder sted: 

FREDAG D. 21. OKTOBER KL. 13 - 16
Mødested: Hebolgårde 2, 6950 Ringkøbing

Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig. Husk at medbringe praktisk tøj!

PROGRAM

13.00 Velkommen i Naturbydelen Ringkøbing K
v. Dorthe Frilund Jensen, projektdirektør, Ringkøbing K

13.10 Introduktion til dagens program og uddeling af lodsedler til naturgaver
v. René Hankelbjerg, naturvejleder, Ringkøbing-Skjern Museum

13.20 - 15.45 Aktiviteter i naturen
Aktiviteterne finder sted af 2x45 minutter, så alle har mulighed for at deltage i to aktiviteter. 

  • Tømmerflådesejlads ved søen: Gå sammen med 3-5 venner eller familiemedlemmer og sejl over søen så hurtigt som muligt. De Blå Spejdere afvikler denne aktivitet.
  • Byg et insekthotel ved bærhaven: Naturbydelen rummer et hav af blomster, som insekter kan suge nektar fra. De Blå Spejdere har samlet en masse forskellige materialer, som du kan være med til at bygge sammen til et insekthotel.  
  • Vandring i den spiselige naturbydel: Naturvejleder René Hankelbjerg viser rundt i det færdige naturområde, og viser, hvad der gror af bær, frugt, træer og blomster. Han fortæller også, hvilke dyr og fugle man kan opleve i området.  
  • Bo i naturen: Projektdirektør Dorthe Frilund Jensen fortæller om boligerne i naturbydelen ved det første byggefelt, der ligger tæt ved fjorden og tæt ved den eksisterende by. 

15.00 Smagsprøver fra naturen
Smag på et udvalg af bær, æbler, fisk og urter, der findes i naturbydelen, og smag også lokalt producerede øl og pølser, der indeholder nogle af de råvarer, man kan finde i området.

Smagsprøverne præsenteres af:

  • Lone Fløe - cheføkonoma på Åkanden i Tarm, der er kommunens storkøkken, som hver dag bruger lokale råvarer i deres retter
  • Bent Graakjær - indehaver af Westergaards Hotel i Videbæk, kok og hele kommunens Mr. Local Food.

15.45 Lodtrækning af naturgaver
René Hankelbjerg trækker lod om 15 gaver med lokalt producerede fødevarer.

16.00 Tak for i dag og på gensyn
v. Dorthe Frilund Jensen, projektdirektør, Ringkøbing K

-->