Naturen i Naturbydelen

Oplev de blomstrende enge, bær- og æblehaver, søer, vandløb, legepladsen og trækfærgen. Naturen er åben for alle.
Naturbydelen Blomsterhav

Oplev naturen i Naturbydelen

Som noget helt usædvanligt i et byudviklingsprojekt er naturen udviklet før boligerne i Naturbydelen. Dermed får alle boligerne i Naturbydelen direkte adgang og udsigt til naturen fra starten.

Naturen rummer farvestrålende enge, bærhaver, en æblehave, en frugtlund, søer, vandløb, en rig og varieret skov, græsningsfolde, en legeplads og en trækfærge.

Og naturen er åben for alle, der har lyst til at gå på jagt efter urter, blomster, bær, svampe, plukke æbler, gå/løbe/cykle en tur, nyde roen eller opleve det mangfoldige fugle- og dyreliv. Se de 111 fuglearter, der er observeret i Naturbydelen.

Se alle de naturoplevelser du kan få i listen længere nede på siden.

Naturbydelen Blåbærhave
Bærhaver

Der er to bærhaver i Naturbydelen: En hindbærhave, der rummer fire slags hindbær samt to slags stikkelsbær, og en blåbærhave med fem forskellige slags blåbær.

Naturbydelen Æblehave
Æblehave

Æblehaven i Naturbydelen byder på seks velsmagende æblesorter, der giver søde og syrlige smagsoplevelser.

Naturbydelen Legeplads
Legeplads

Kom og prøv Naturbydelens legeplads, der har natur og fjord som tema. Der er ni forskellige legeredskaber at vælge imellem.

Trækfærge Naturbydelen Familiedyst
Trækfærge

Ved den store sø i Naturbydelen kan du prøve kræfter med en trækfærge, der har et træk på 25 meter.

Siddetrappe Naturbydelen Familie Fisker
Siddetrappe ved søen

En 30 meter lang siddetrappe ved den store sø i Naturbydelen giver dig mulighed for at komme helt tæt på vandet, nyde solen og opleve det rige fugleliv.

Naturbydelen Frugtlund Luftfoto
Frugtlund

I den store, runde frugtlund, der ligger lige over for bærhaverne, finder du bl.a. hyld, mirabel, havtorn og vildæble.

Naturbydelen Blomsterhav
Blomstrende enge

I sommerhalvåret er engene i Naturbydelen et stort, bølgende blomsterhav, der skal opleves.

Naturbydelen Den Store Sø Luftfoto
Søer og vandløb

I den sydøstlige del af Naturbydelen er der en 4 hektar stor sø med en trækfærge, flydebro og en siddetrappe, hvor du kan komme helt tæt på vandet. Desuden rummer området en lang række mindre søer og vandløb, der både giver gode naturoplevelser, og som afleder regnvand fra de kommende boliger.

Naturbydelen Skærehave
Skærehave

Skærehaven byder på krydderurter og stauder, som du kan plukke. Du kan også sidde og nyde synet af de mange blomster ved bord-bænkesættet i hjertet af skærehaven.

Aktivitetsplads I Naturbydelen
Torve

Du finder to teglbelagte torve i Naturbydelen, der fx kan bruges til markeder, picnics, leg eller afslapning i naturen: Æble Torv og Bær Torv.

Naturbydelen Morgendis
Stier

Et stisystem med både asfalterede stier, grusstier og trampestier skaber tilgængelighed til naturen i Naturbydelen for alle og forbinder den nye bydel med resten af Ringkøbing.

Skoven I Naturbydelen
Skov

Naturbydelen rummer 7,5 hektar ny skov med små søer og vandløb.

200528 SPP 6815
Græsningslaug

Naturbydelen har etableret et græsningslaug, som alle kan være med i. Lauget passer køer og får i løbet af sommerhalvåret, og om vinteren kan medlemmerne se frem til lækkert okse- og lammekød til fryseren.

Naturbydelen Tranmose Bæk Elfiskeri
Tranmose Bæk

Tranmose Bæk fik sit oprindelige snoede forløb tilbage i 2015 og er allerede nu hjemsted for flere forskellige fiskearter. Du er velkommen til at fiske i bækken.

Woodhenge I Naturbydelen
Woodhenge

En Woodhenge er en cirkel af træstolper, der kan have været brugt som solur i bronzealderen. Arkæologer fra Ringkøbing-Skjern Museum har fundet spor efter en Woodhenge i Naturbydelen, der vidner om, at området har været beboet i mange tusinde år.

Naturbasen
Naturbase

Undervisningshus, udsigtspunkt og udstyrsbank. Naturbydelen opfører (tidligst i 2021) en naturbase til skoler, foreninger, beboere og turister i Vestjylland, hvor man kan lære om naturen, være aktive, nyde udsigten til Ringkøbing Fjord, holde et hvil på sin gåtur eller spise en madpakke i læ for vind og vejr hele året rundt.

Løbetur Ved Vesterhavet

Lige ved fjorden - tæt på havet

Naturbydelen udvikles i den sydøstlige kant af Ringkøbing helt ud til Ringkøbing Fjord. På den modsatte side af fjorden ligger Vesterhavet. Naturen omkring Ringkøbing rummer mange skønne naturoplevelser og aktivitetsmuligheder.

Hvor finder jeg